Blomkålspizza

Blomkålspizza

1 t, 10 min
10 min
4  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Lækker og velsmagende blomkålspizza med friskost, parmesan, chili og rucola. Det smager dejligt sammen og der er masser af umami-smag i parmesanen.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og velsmagende blomkålspizza med friskost, parmesan, chili og rucola.

Det smager dejligt sammen og der er masser af umami-smag i parmesanen.

Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.

Ingredienser
Pizzadej
15 g Gær
3 dl Vand (Lunt)
500 g Hvedemel (Gerne Tipo 00-mel )
2 tsk Salt
2 spsk Olivenolie (Ekstra jomfru)
Fyld
300 g Blomkål (½ blomkål )
100 g Friskost
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1⁄2 dl Olivenolie (Ekstra jomfru)
100 g Parmesan (Friskrevet)
  Chilipulver
50 g salat (Frisk rucola)
Vejledning

Pizzadej

Opløs gæren i det lune vand i en skål.

Bland mel, salt og olivenolie i en anden skål, og tilsæt vand og gær.

Ælt det hele godt sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord,og ælt den grundigt igen - nem i 4-5 minutter, til den er smidig og sej.

Læg dejen i en skål, drys med lidt mel, og læget viskestykke over den.

Lad dejen hæve i 45-60 minutter.

Del dejen i fire stykker på størrelse med tennisbolde.

Rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord.

 

Fyld

Skyl det halve blomkålshoved i koldt vand,og snit det helt tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv.

Rør friskosten med salt og friskkværnet peber og en lille smule olivenolie.

Smør friskosten ud over de tynde pizzabunde, og fordel såden snittede blomkål over bundene.

Drys med friskrevet parmesan og lidt tørret chili på toppen.

Dryp med olivenolie til sidst, og kom pizzaerne en ad gangen i en forvarmet ovn på 240-250 grader, så de bliver bagt ved rigtig høj temperatur.

Bag hver pizza i 8-10 minutter, indtil den er helt gylden og sprød på toppen, og bunden er bagt.

Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de næste pizzaer på samme måde.

Skyl rucolaen, og kom den på toppen af pizzaen.

Spis med det samme, mens pizzaen er varm og sprød.
 

Blomkålspizza

Kilde

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier