
Opskrift på bløde, luftige risengrødsboller bagt med damp
Selvom julen er ovre er I flere derude der, ligesom os, stadig godt kan finde på at lave en portion risengrød her i vintermånederne.
Engang imellem er der en rest grød tilovers og så er det super lækkert at bruge overskuddet i de her bløde, luftige og bar virkelig skønne risengrødsboller.
De er gode både som morgenmad, som eftermiddagssnack eller til madpakken.
Bollerne er nemme at lave, det kan klares helt uden fedtfingre.
Bollerne her er bagt med damp – det giver bollerne gode vilkår for at hæve, blive bløde og luftige og så får de en fin glød.
Du kan bage med damp ved at sætte et fad med vand i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Men bollerne kan også sagtens laves uden damp, gør som du foretrækker.
Bollerne holder sig lækre og bløde i op til 3 dage, men kan selvfølgelig også fryses ved behov.

Bløde, luftige risengrødsboller bagt med damp
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 2 deciliter Vand varmt
- 2 deciliter Mælk
- 1 stk. Æg
- 50 gram Smeltet smør
- 250 gram Risengrød færdig tilberedt
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kardemomme
- 600 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Put varmt vand og kold mælk i en skål og opløs gæret i den lune blanding.
- Rør æg, smeltet (el. flydende) smør og risengrød i skålen.
- Rør sukker, salt, kardemomme og mel sammen i en skål og tilføj derefter den tørre blanding til skålen med den våde blanding. Rør alt grundigt sammen med en ske til en fast, men let klistret dej.
- Lad hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 225 grader, alm ovn.
- Brug en ske til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir, så du får 12 boller.
- Put bollerne i den varme ovn og stil samtidigt et fad med vand i ovnen, hvis du ønsker at bage med damp. Bag bollerne ca. 18 min til de er fine og gyldne.
Noter
