Blåbær cheesecake

Blåbær cheesecake

10 min
30 min
1  kage
Profile picture for user madsglunde
madsglunde
Kok
Super smuk, frisk og lækker cheesecake med blåbær 💙💙Jeg syntes virkelig at den blev super lækker! 😍 Cheesecaken er super frisk og har bare en god smag af blåbær 😋🙈
Om opskriften
Beskrivelse

Super smuk, frisk og lækker cheesecake med blåbær.

Vi var til 50 års fødselsdag ved mine svigerforældre og i den anledning lavede jeg denne lækre cheesecake.

Den fik en del ros og jeg er også selv meget tilfreds med resultatet.

Jeg syntes virkelig at den blev super lækker!

Cheesecaken er super frisk og har bare en god smag af blåbær.

Herudover er jeg personligt vil med farven, syntes den er så smuk og så er den og så skiller den sig ud fra de klassiske cheesecakes.

I får her opskriften, håber i har lyst til at prøve den.

Lad mig endelig høre hvad i syntes.

Blåbær cheesecake

Ingredienser
Mørk kiksebund
250 g Digestive kiks
100 g Smør
2 spsk Brun farin
2 1⁄2 spsk Kakao pulver
Blåbær flødeostecreme
10 Husblasblade
750 g Frosne blåbær
300 g Sukker
600 g Flødeost
1 Citron (kun saften)
300 g Græsk Yoghurt
Vejledning

Mørk kiksebund

Først gøres springformen klar.

Her lægges bagepapir i bunden af springformen og lagkageplast langs formens inderste kant.

Kiksene blendes nu til fine krummer.

Herefter tilsættes smeltet smør, brun farin og kakaopulver.

Det hele blandes nu.

Sidst fordeles blandingen i bunden af formen, hvorefter den trykkes godt sammen.

Kiksebunden sættes nu på køl.

 

Blåbær flødeostecreme

Husblassen udblødes i vand.

Blåbærene koges langsomt op i en gryde, når de er bløde blendes de til en “puré” (her gemmer du ca. 100g til pynt på toppen inden du kommer husblas i).

Husblassen kommes nu i og smeltes.

Flødeost, citronsaft, græsk yoghurt og sukker røres til en creme.

Kom nu resten af pureen i en lille mængde af cremen og rør det sammen.

Herefter blandes det med resten af cremen.

Sidst hældes cremen oven på kagen.

Det gemte pure kommes nu på i "streger", hvorefter du kan trække en spids genstand f.eks. en kødnål igennem på den modsatte led for at skabe et mønster.

Cheesecaken sættes nu på køl i min fire timer.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user madsglunde
madsglunde
Kok
Bio
Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer 👨🏻‍🍳
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
4 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier