Biscotti

Biscotti
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:57
Beskrivelse

Opskrift på den dejlige italienske småkage: Biscotti, der bl.a. indeholder mandler og citronskal. Småkagen er kendt for at være hård og blive dejlig lækker når den dyppes i kaffe/espresso.

Vi har opskriften fra bogen "Småkager", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

"Biscotti er altid godt. Og her får du en dejlig stor portion, så du altid har til at lægge på underkoppen til din espresso eller til at dyppe i din likør. Småkagerne kan holde sig længe, hvis du sørger for at køle dem helt af, før du pakker dem i en tætsluttende kagedåse."

Opskriften giver mellem 80-100 stk.

Sværhedsgrad
Udbytte
90 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
250 g Sukker
250 g Hvedemel
1 knsp Salt
1 tsk Bagepulver
  Citronskal (fintrevet - fra 1 økologisk citron)
2 Æg (large)
150 g Mandler
50 g Pistacienødder (saltede)
  Opskriftsgruppe (Til pensling)
1 Æg
  Vand (lidt - koldt)
Vejledning

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Bland sukker, mel, salt, bagepulver og revet citronskal sammen.

Pisk æggene let sammen med en gaffel, og rør dem i melblandingen.

Saml dejen, og vend mandler og pistacienødder i.

Rul dejen i tommelfinger-tykke pølser, og læg dem på bageplader med bagepapir.

Der kan højst være to pølser på hver plade, for dejen flyder meget ud.

Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til dejen har sat sig.

Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, før du pensler med sammenpisket æg og vand.

Skru ovnen ned til 150 grader varmluft.

Skær kagestængerne i skiver på ca. 2 cm.

Bred dem ud på bagepladerne, og bag dem sprøde og hårde i ovnen i ca. 20 minutter.

Tag dem ud, og lad dem køle dem helt af.

Noter

TIP: Du kan sagtens bruge udelukkende mandler, hvis du vil, bare du ikke er nærig med mængden.

Kilde

Foto: Anders Schonnemann


Bogen Småkager

Bogen kan købes her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier