x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Benløse fugle

MONA | 22. marts 2019

Benløse fugle er en sand klassiker. 

Det er samtidig en af de retter, der giver anledning til mange spekulationer og gætterier om, hvordan benløse fugle mon smager og ser ud. Lad os slå fast, at benløse fugle ikke har noget med fjerkræ at gøre.

Benløse fugle er en gammel klassiker, der slår rødder helt tilbage til 1600-tallet, hvor retten blev serveret for det bedre borgerskab. Idag er den klassiske spise blevet et allemandseje, som serveres i mange danske familier. 

Her får du en opskrift på benløse fugle lavet af okseinderlår i en lækker, cremet flødesauce. Server den med en god kartoffelmos og råsyltede tyttebær til. 


Benløse fugle

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 8 loaf Okseinderlår Ca. 110 g. pr. skive
  • 200 gram Bacon
  • 1 bunch Persille Friskhakket
  • 1 deciliter Kalvefond
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 2 tsk. Ribsgele
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 3 stk. Enebær Knuste
  • Krydderier Salt, friskkværnet peber, balsamicoeddike, sukker og citronsaft
  • Maizena Til jævning
  • Smør Til stegning

Sådan gør du

  • Dup skiverne af okseinderlår tørre med køkkenrulle. Kom lidt hvedemel i en dyb tallerken.
    ​​​​​​Skær bacon i små stykker. Skyl persillen. 
    Læg en skive kød ud på et skærebræt, og bank det let med hånden eller en kødhammer. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.

    Læg lidt bacon og persille på kødet og rul det sammen. Slut af med en kødnål eller bind kødsnor omkring, så rullen ikke åbner sig under stegningen. 
    Vend rullen i hvedemel, og gør tilsvarende med de øvrige skiver af okseinderlår. 
    Tag en stor, tykbundet gryde frem og kom en god klat smør i den. 
    Brun rullerne grundigt på begge sider, og hæld derefter kalvefond, piskefløde, knuste enebær og spidskommen i gryden. Lad det koge op.
    Læg låg på gryden, og lad rullerne simre ved helt svag varme i cirka 5 kvarter til de er møre.
    Vend rullerne en enkelt gang undervejs - men gør det forsigtigt.
    Efter de fem kvarter løfter du forsigtigt "fuglene" op af gryden. Husk at fjerne kødnål og snor.
    Kog flødesaucen op og tilsæt ribsgelé. 
    Jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand. 
    Smag til med salt, peber, citronsaft, balsamicoeddike og sukker. Du kan justere saucens farve med lidt kulør, hvis du vil. 
    Læg atter de benløse fugle ned i gryden med saucen og varm den igennem før servering. 

Om forfatteren