Belgiske vafler

Belgiske vafler

10 min
20 min
8  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Belgiske vafler er for mange noget, der kun hører sig til en sjælden gang imellem. Det er en fejl - især hvis det er tiden i køkkenet, der er årsagen.
Om opskriften
Beskrivelse

Belgiske vafler er for mange noget, der kun hører sig til en sjælden gang imellem. Det er en fejl - især hvis det er tiden i køkkenet, der er årsagen.
Belgiske vafler er nemme at lave, de kræver få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenet - og så smager de himmelsk. 

I denne opskrift serveres de belgiske vafler med en lækker, hjemmelavet chokoladesauce og vaniljeis. Her finder du en opskrift på den hjemmelavede vaniljeis

Her har du med andre ord en lækker dessert, eftermiddagssnack eller en ret til brunchbordet søndag morgen. Vafler passer på den måde ind i mange sammenhænge, hvilket også skyldes alsidigheden. Du kan bruge det tilbehør, du har lyst til, hvad end det er frisk frugt, marmelade, creme fraise eller chokolade sauce, som her. 

Velbekomme!

Ingredienser
2 Æg
3 dl Mælk
250 g Hvedemel
3 tsk Bagepulver
1 1⁄2 tsk Vaniljesukker
70 g Sukker
200 g Smør (smeltet)
  Smør (ekstra til bagning)
75 fed Mørk chokolade
1⁄4 l Piskefløde
Vejledning

Varm chokoladesauce:

Hæld fløden i en tykbundet gryde og kog den op.

Lad fløden koge ved jævn varme og under konstant omrøring i cirka 3 minutter.

Hak chokoladen fint.

Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet.

Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.

Belgiske vafler:

Kom æg og mælk i en skål.

Pisk det sammen med en elpisker (eller brug en røremaskine).

Bland hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker.

Tilsæt de tørre ingredienser til mælke/æggeblandingen .

Rør alt godt sammen.

Kom til sidst det smeltede smør i dejen.

Belgiske vafler

Opvarm et belgisk vaffeljern med lidt smør.

Bag vaflerne gyldne og sprøde.

Belgiske vafler

Server de belgiske vafler med hjemmelavet vaniljeis og varm chokoladesauce.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier