Beignet dej (frituredej med øl)

Beignet dej (frituredej med øl)

15 min
10 min
1  Portion
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Prøv de sprøde, friterede grøntsager næste gang, du skal servere en snack til et glas vin eller øl. 😎

Friterede grøntsager er en lækker snack og egner sig til de lejligheder, hvor du ellers ville servere en skål chips. 

Om opskriften
Beskrivelse

Prøv de sprøde, friterede grøntsager næste gang, du skal servere en snack til et glas vin eller øl.

Friterede grøntsager er en lækker snack og egner sig til de lejligheder, hvor du ellers ville servere en skål chips. 

I denne opskrift brugte jeg forårsløg, squash og rødløg, men mange andre slags grøntsager vil også være velegnede.

Ingredienser
100 g Hvedemel
1 1⁄2 dl Øl
1 tsk Salt
2 Æg
  Rapsolie (til fritering)
  Blandede grøntsager (f.eks. squash, forårsløg og rødløg.)
Vejledning

Bland mel og salt i en skål.

Hæld øl i melblandingen og rør ingredienserne sammen.

Tilsæt til sidst æggene og rør dejen grundigt sammen - brug en elpisker eller et kraftigt håndpiskeris.

Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hvile i cirka 30 minutter. 

Skær de grøntsager, du har valgt at anvende, ud i passende stykker, og vend dem i dejen.

Hæld olien i en gryde og bring den i kog.

Når olien er varm, kommes grøntsagerne forsigtigt ned i olien. Kom ikke for mange i af gangen, da temperaturen så vil falde for meget. 

Friter grøntsagerne, til de er gyldenbrune.

Tag dem op med en hulske og lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle.

De lækre, friterede grøntsager egner sig godt som en pre-dinner snack med en kold øl til!

Beignet dej (frituredej med øl)

Beignet dej (frituredej med øl)

Noter

Du kan anvende mange forskellige slags grøntsager i opskriften. Prøv f.eks. med gulerødder, peberfrugt og champignon.



Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier