Beef Wellington

Beef Wellington

1 t, 30 min
30 min
4  Personer
Profile picture for user Mette
Mette

Beef Wellington er den ultimative luksusret til de stunder, hvor man har fortjent lidt ekstra godt! ūüćīūü•©

Kombinationen af alt det bedste, nemlig oksem√łrbrad, stegte svampe og spr√łd butterdej, g√•r her op i en h√łjere enhed og bliver til det mest luksuri√łse m√•ltid, du kan forestille dig.

Retten er dyr i indk√łb og tager tid at lave, men det er det hele v√¶rd.

S√• fork√¶l dig selv og pr√łv denne ret - vi kan ikke love dig, at du ikke bliver afh√¶ngig!

Om opskriften
Beskrivelse

Beef Wellington er den ultimative luksusret til de stunder, hvor man har fortjent lidt ekstra godt!

Kombinationen af alt det bedste, nemlig oksem√łrbrad, stegte svampe og spr√łd butterdej, g√•r her op i en h√łjere enhed og bliver til det mest luksuri√łse m√•ltid, du kan forestille dig.

Retten er dyr i indk√łb og tager tid at lave, men det er det hele v√¶rd.

S√• fork√¶l dig selv¬†og pr√łv denne ret - vi kan¬†ikke love dig, at du ikke bliver afh√¶ngig!

Ingredienser
600 g Oksem√łrbrad
1 pk Butterdej
400 g Svampe (champignon eller blandede svampe)
1 Rosmarin (1 kvist)
100 g Parmaskinke
2 skv Dijonsennep
1 spsk Brun farin
2 Æggeblommer
  Krydderier (salt og peber)
  Sm√łr (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Svampefyld:

Tag m√łrbraden ud af k√łleskabet cirka 30 minutter f√łr brug. Drys den let med salt og peber og lad den ligge ved stuetemperatur.

R√łr sennep og brun farin sammen i en lille sk√•l.

Rens svampene og hak dem fint sammen med rosmarinen.

Steg svampe og rosmarin p√• en t√łr pande, indtil svampene har afgivet al v√¶sken og er blevet knast√łrre. Det tager lidt tid¬†men er vigtigt for det f√¶rdige resultat.

Krydr med salt og peber.

 

M√łrbrad:

Varm en stegepande op, til den er meget varm.

Brun m√łrbraden p√• alle sider i sm√łr og olie.

Krydr den med salt og peber og tag den af panden.

Sm√łr m√łrbraden med den¬†farin/sennepsblandingen.

 

Samling:

Læg et stort stykke film ud på bordet.

Fordel parmaskinken herpå, så der er et par centimeters overlap.

Fordel svampene på parmaskinken.

L√¶g den m√łrbraden¬†midt p√• svampene.

Rul den, ved hjælp af filmen, stramt sammen, som en roulade.

L√¶g rullen i k√łleskabet i minimum¬†1 time. Du kan med fordel forberede opskriften indtil dette trin dagen i forvejen.

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.

Del butterdejen i to stykker p√• cirka¬†‚Öď og ‚ÖĒ af dejen.

Fjern filmen fra m√łrbraden og placer den¬†p√• det mindste af butterdejsstykkerne.

Pensl butterdejskanterne med æggeblomme.

Brug det store stykke butterdej som låg.

Skær evt. overskydende butterdej fra.

Pres de to stykker butterdej sammen med en gaffel.

Pensl butterdejslåget med æggeblomme og rids overfladen med en skarp kniv.

Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin.

Bag retten i ovnen, til kernetemperaturen er 55 grader.

Tag den ud og lad den hvile i cirka 15 minutter.

Sk√¶r den f√¶rdige Beef Wellington i cirka¬†2 centimeter¬†tykke skiver - brug gerne¬†en franskbr√łdkniv, da den er nemmere at sk√¶re p√¶ne skiver med.

Noter

Det er vigtigt at stege svampene, til de er knast√łrre. Svampe indeholder rigtig meget v√¶ske, og hvis det ikke fordamper under stegningen, vil det tr√¶nge ud, n√•r k√łdet tilberedes i ovnen og g√łre butterdejen bl√łd. S√• brug den tid, det tager at stege svampene godt og grundigt igennem.¬†

Om forfatteren
Profile picture for user Mette
Mette
Bio
Mette nyder salater, r√łdt k√łd, det asiatiske- og italienske k√łkken samt er kaffeelskerūüėä
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier