ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bechamél sauce

PER ASMUSSEN | 5. oktober 2020
Saucen er en hvid opbagt sovs, der er en del af de 5 franske grundsaucer.
Grundingredienserne er smør, mel og mælk og sovsen er en base for f.eks. en mornaysauce, persillesovs, eller løgsovs.
Sauce Bechamel

Mit bud på en hjemmelavet bechamelsovs.

Saucen er en hvid opbagt sovs, der er en del af de 5 franske grundsaucer.

Grundingredienserne er smør, mel og mælk og sovsen er en base for f.eks. en mornaysauce, persillesovs, eller løgsovs.

Hvis du (som jeg er) er stor fan af lasagne, så ved du at den kræver denne sauce, som mange danskere køber i dyre domme i supermarkedet. Det er synd, for på 15-20 minutter kan du lave den selv, for nærmest ingen penge.


Sauce Bechamel

Bechamél sauce

Saucen er en hvid opbagt sovs, der er en del af de 5 franske grundsaucer.
Grundingredienserne er smør, mel og mælk og sovsen er en base for f.eks. en mornaysauce, persillesovs, eller løgsovs.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 16 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Smør
  • 4 spsk. Hvedemel
  • 0.5 liter Sødmælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød revet

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde/kasserolle ved middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
  • Tilsæt halvdelen af melet mens du pisker godt. Når det er pisket fri for klumper, tilsætter du resten af melet og pisker igen.
  • Du ender med at have en "smørbolle", som du godt må give et par minutter, så melet bliver bagt igennem.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen - stadig under kraftig piskning. Jeg tilsætter måske cirka 1,5 dl ad gangen.
  • Gentag med resten af mælken og efter cirka 10 minutter kan du begynde at smage saucen til. Den skal have salt, peber og revet muskatskal.
  • Lad dem simre et par minutter mere og saucen er klar til servering - eller til laves til en persillesovs eller bruges ovenpå din lasagne.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.