Bearnaise Thermomix

Bearnaise Thermomix

15 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Om opskriften
Beskrivelse

Sauce Bearnaise for dummies. Med denne opskrift kan du ikke fejle, da temperaturen aldrig bliver så høj at saucen skiller.

Saucen er lavet i en Thermomixer, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundbogen i Thermomix", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"Helt klassisk bearnaise. Den skiller ikke, og du kan holde den varm, til du skal bruge den."

Ingredienser
1 Skalotteløg
  Estragon (frisk, en håndfuld )
75 g Vand
75 g Hvidvinseddike
4 Æggeblommer
300 g Smør
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Cayennepeber
Vejledning

Hak skalotteløget, og tag bladene af estragonen, og gem dem til senere.

Kom stilkene og løget i thermomixeren, og hak på niveau 6 i 5 sekunder.

Tilsæt vand og eddike, og opvarm ved 98°C i 5 minutter med omrøring på 1.

Si det gennem et klæde, og gem væsken, som er din essens til sovsen.

Varm æggeblommer og 2 spsk. af essensen op ved 60°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.

Skær smørret i stykker af cirka 10 g.

Sæt piskeindsatsen i thermomixeren, og begynd at piske på niveau 3 i 3 minutter.

I løbet af de 3 minutter tilsættes smørret stille og roligt, et stykke ad gangen.

Hak estragonbladene groft, og kom dem i sovsen.

Tilsæt salt og cayennepeber, og pisk videre på niveau 4 i yderligere 2 minutter ved 60°C.

Laver du sovsen i god tid, kan du sagtens holde den varm på 60°C med en omrøring på niveau 1. Pisk den igennem i 30 sekunder på niveau 4 lige før servering.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier