Sauce Bearnaise for dummies. Med denne opskrift kan du ikke fejle, da temperaturen aldrig bliver så høj at saucen skiller.
Saucen er lavet i en Thermomixer, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.
Vi har opskriften fra bogen: “Grundbogen i Thermomix“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“Helt klassisk bearnaise. Den skiller ikke, og du kan holde den varm, til du skal bruge den.”
Bearnaise Thermomix
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 1 stk. Skalotteløg
- Estragon frisk, en håndfuld
- 75 gram Vand
- 75 gram Hvidvinseddike
- 4 stk. Æggeblommer
- 300 gram Smør
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Cayennepeber
Sådan gør du
- Hak skalotteløget, og tag bladene af estragonen, og gem dem til senere. Kom stilkene og løget i thermomixeren, og hak på niveau 6 i 5 sekunder. Tilsæt vand og eddike, og opvarm ved 98°C i 5 minutter med omrøring på 1. Si det gennem et klæde, og gem væsken, som er din essens til sovsen. Varm æggeblommer og 2 spsk. af essensen op ved 60°C i 5 minutter med hakning på niveau 1. Skær smørret i stykker af cirka 10 g. Sæt piskeindsatsen i thermomixeren, og begynd at piske på niveau 3 i 3 minutter. I løbet af de 3 minutter tilsættes smørret stille og roligt, et stykke ad gangen. Hak estragonbladene groft, og kom dem i sovsen. Tilsæt salt og cayennepeber, og pisk videre på niveau 4 i yderligere 2 minutter ved 60°C. Laver du sovsen i god tid, kan du sagtens holde den varm på 60°C med en omrøring på niveau 1. Pisk den igennem i 30 sekunder på niveau 4 lige før servering.
Om forfatteren
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.