Klargøring til bearnaisesaucen

Bearnaise (sifon)

2 t
2 min
4  Portioner
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Der er mange der er "bange" for bearnaisesaucen, da den kræver en masse opmærksomhed og piskning. Derfor sifon flasken en perfekt måde at servere den på, da du kan lave den 1-2 timer i forvejen.
Om opskriften
Beskrivelse

Der er mange der er "bange" for bearnaisesaucen, da den kræver en masse opmærksomhed og piskning.

Derfor sifon flasken en perfekt måde at servere den på, da du kan lave den 1-2 timer i forvejen.

Ingredienser
250 g Smør
4 spsk Eddike (Brug en god kvalitet)
1 Løg (Gerne skalotteløg)
1 bdt Estragon (Kan også bruges som tørret)
  Kørvel (Bare en lille håndfuld)
4 Æggeblommer
  Citronsaft (En smule til tilsmagningen)
  Salt (En smule til tilsmagningen)
  Peber (Gerne hvidpeber til tilsmagningen)
  Cayennepeber (En smule til tilsmagningen)
Vejledning

Smøret skal klares: Det opvarmes langsomt og når det er smeltet hældes det over i din sifon. Det hvide bundfald smides ud.

Bearnaiseessens laves ved at svitse løg i gryden der nu er tom, men som stadig har lidt smør i sig, der efter tilsætte stokke fra den friske estragon, eddike, hvidvin, lidt salt og peber og dette koges indtil lidt under halvdelen er tilbage. Si essensen og hæld den ned i din sifon.

Æggeblommerne slås ud direkte ned i sifonen (sørg for at de ikke kommer direkte fra køleskabet - de må gerne have stuetemperatur).

Derefter lukkes sifonen, tilsættes 1-2 skud lattergas (1 for ½liter - 2 for 1l) og omrystes en del.

Sifonen lægges i vandbad/sous vide på 60 grader i min 30 min.

Bearnaise i sifon

Når alt maden (kødet er klar), rystet sifonen igen et par gange og saucen skydes ud i en skål og tilføres de friske krydderurter (uden stilkene).

Smag den til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber.

Det skal anrettes i en varm skål  (bare ikke over 65 grader, da saucen så vil skille)

Kilde

Skrevet af: Molekymi.dk

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Kommentarer