Bearnaise mayo

Bearnaise mayo

1 min
1 min
1  glas
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid! Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise.
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid!

Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise. What's not to like? Det kræver bare en stavblender og et højt glas/skål 👍

Denne mayo kan bruges til mange ting, men vi foretrækker at bruge den som dip til chips, sauce til grillbøfferne eller i en kartoffelsalat 😍

Normalt vil jeg bruge en hjemmelavet bearnaiseessens og frisk estragon, men jeg besluttede mig for at teste en udgave, hvor alle kan være med - også selvom man eksempelvis står i et beskedent sommerhuskøkken med meget få remedier.


Ingredienser
1 Æg (M/L)
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 tsk Dijonsennep
2 dl Rapsolie
2 spsk Estragon (tørret)
2 spsk Bearnaise essens
1⁄2 tsk Citronsaft
  Cayennepeber (til smag)
  Hvid peber (til smag)
  Salt (til smag)
Vejledning
  1. Find din stavblender og et højt glas, der passer til stavblenderen.
  2. Slå ægget ud i det høje glas.
  3. Kom 1 tsk. salt ovenpå ægget.
  4. Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep.
  5. Hæld ligeså stille rapsolien ned i glasset.
  6. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
  7. Tænd for stavblenderen og hold den fortsat nede i bunden af glasset, mens du kører den rundt.
  8. Efter få sekunder begynder du langsomt at løfte stavblenderen, mens du stadig kører den rundt i en cirkulær bevægelse. Fortsæt opad, mens mayoen tykner.
  9. Rør nu estragon, citronsaft og bearnaiseessens godt rundt i mayoen.
  10. Servér!

Bearnaise mayonnaise

Bearnaise mayonnaise

Bearnaise mayonnaise

Noter

Du kan også vælge at bruge en hjemmelavet bearnaiseessens. Se opskrift her.

Hvis du vil bruge frisk estragon, så brug 3 stilke (uden stilkene selvfølgelig). Når min egen estragon når en vis størrelse, plukker jeg stilkene og kommer dem i fryseposer og derefter i fryseren - så har jeg frisk estragon året rundt!

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier