Bearnaise kartoffelsalat

Bearnaise kartoffelsalat

2 min
16 min
3  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Herhjemme er vi helt pjattede med alt, der har med bearnaise at gøre, og særligt nu, hvor grillsæsonen er skudt i gang, får vi lavet bearnaise i alverdens afskygninger!
Om opskriften
Beskrivelse

Herhjemme er vi helt pjattede med alt, der har med bearnaise at gøre, og særligt nu, hvor grillsæsonen er skudt i gang, får vi lavet bearnaise i alverdens afskygninger!

Samtidig er kartoffelsalat jo et næsten obligatorisk tilbehør på grill- og sommerbordet, så hvorfor ikke kombinere de to? Uha, det skal du simpelthen prøve! :-)

Denne superlækre bearnaise kartoffelsalat er lavet på en hjemmelavet mayo, og som med så meget andet, der er hjemmelavet, så er det bare noget andet end det, du finder på hylderne i supermarkedet - og så er det ovenikøbet slet ikke så svært at lave selv! Hvad venter du på?

Ingredienser
500 g Kartofler
1 Æg (M/L)
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 tsk Dijonsennep
2 dl Rapsolie
2 spsk Estragon (tørret)
2 spsk Bearnaise essens
1⁄2 tsk Citronsaft
  Salt (til smag)
  Cayennepeber (til smag)
  Hvid peber (til smag)
Vejledning
  1. Find en gryde.
  2. Kom kartoflerne heri og tilsæt koldt vand, så kartoflerne dækkes.
  3. Kog kartoflerne i 15 minutter.
  4. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
  5. Mens kartoflerne køler af finder du en stavblender og et højt glas, der passer hertil.
  6. Ægget slår du ud i glasset.
  7. Kom salt ned i glasset efterfulgt af hvidvinseddike og dijonsennep.
  8. Tilsæt olien i en rolig stråle.
  9. Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd.
  10. Kør stavblenderen rundt i en cirkulær bevægelse i bunden af glasset i et par sekunder.
  11. Løft langsomt stavblenderen mens du fortsætter med den cirkulære bevægelse.
  12. Fortsæt til du når toppen af glasset og mayoen er tyknet.
  13. Tilsæt estragon, bearnaiseessens og citronsaft og rør det sammen med mayoen.
  14. Pil skrællen af de afkølede kartofler og skær dem i mindre stykker.Bearnaise kartoffelsalat
  15. Vend kartoflerne i bearnaisemayonnaisen.
  16. Sæt kartoffelsalaten på køl i minimum 30 minutter - gerne 2 timer.
  17. Servér den kolde bearnaisekartoffelsalat.

Bearnaise kartoffelsalat

Bearnaise kartoffelsalat

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier