
Opskrift på bearnaise essens
Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen.
Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens. Læs med her.

Bearnaise essens
Grej
Ingredienser
- 1 deciliter Eddike gerne hvidvinseddike
- 1 deciliter Hvidvin Kan erstattes af vand
- 3-4 stængler Estragon Frisk. Gerne med blade på stænglerne
- 2 stk. Skalotteløg kan erstattes af almindelige løg
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Start med at skære bladene fra dine estragonstængler. De "grimme" blade bruger du også til essensen.
- Bladene skal bruges til selve saucen.
- Finsnit dine skalotteløg og kom dem i gryden.
- Klip/hak stokkene og kom dem op i gryden.
- Tilsæt hvidvin og hvidvinseddiken og bring det i kog.
- Tilsæt én lille knivspids salt.
- Lad det koge ind til den halve mængde (cirka 1 dl) og sigt væsken over i et skoldet sylteglas/-flaske.
- Essensen skal nu køle ned til stuetemperatur og den er klar til saucen.