x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bearnaise essens

PER ASMUSSEN | 1. december 2018

Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen.

Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens. Læs med her.


Bearnaise essens

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Antal: 1 dl
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Eddike gerne hvidvinseddike
  • 1 deciliter Hvidvin Kan erstattes af vand
  • Estragon Frisk. Brug 3-4 hele stængler med blade
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 1 knsp. Salt

Sådan gør du

  • Start med at skære bladene fra dine estragonstængler. De "grimme" blade bruger du også til essensen.
    Bladene skal bruges til selve saucen.
    Finsnit dine skalotteløg og kom dem i gryden.
    Klip/hak stokkene og kom dem op i gryden.
    Tilsæt hvidvin og hvidvinseddiken og bring det i kog. 
    Tilsæt én lille knivspids salt.
    Lad det koge ind til den halve mængde (cirka 1 dl) og sigt væsken over i et skoldet sylteglas/-flaske.
    Essensen skal nu køle ned til stuetemperatur og den er klar til saucen.
    Bearnaise essens
    Bearnaise essens
    Bearnaise essens

Noter

Essensen kan sagtens fryses, f.eks. i isterningbakker, så du kan "nøjes" med at tage 1 op hver gang du laver saucen.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.