Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bearnaise essens

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. december 2018
Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen. Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens.

Opskrift på bearnaise essens

Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen.

Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens. Læs med her.


Antal: 1 dl

Bearnaise essens

Hjemmelavet Sauce Bearnaise smager fantastisk, men vi har en tendens herhjemme i Danmark til at bruge færdiglavet Bearnaise-essens til saucen. Det er synd, for det er ret nemt at lave. Det kræver få ingredienser og en kort tid i gryden før du har din egen essens.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 7 minutter

Ingredienser

  • 1 deciliter Eddike gerne hvidvinseddike
  • 1 deciliter Hvidvin Kan erstattes af vand
  • 3-4 stængler Estragon Frisk. Gerne med blade på stænglerne
  • 2 stk. Skalotteløg kan erstattes af almindelige løg
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Start med at skære bladene fra dine estragonstængler. De "grimme" blade bruger du også til essensen.
  • Bladene skal bruges til selve saucen.
  • Finsnit dine skalotteløg og kom dem i gryden.
  • Klip/hak stokkene og kom dem op i gryden.
  • Tilsæt hvidvin og hvidvinseddiken og bring det i kog. 
  • Tilsæt én lille knivspids salt.
  • Lad det koge ind til den halve mængde (cirka 1 dl) og sigt væsken over i et skoldet sylteglas/-flaske.
  • Essensen skal nu køle ned til stuetemperatur og den er klar til saucen.

Noter

Essensen kan sagtens fryses, f.eks. i isterningbakker, så du kan "nøjes" med at tage 1 op hver gang du laver saucen.