Barbecue med selleri og solbær

Barbecue med selleri og solbær
Underrubrik
Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:56
Beskrivelse

Som barn hadede jeg selleri og husker med gru bl.a. haderetten: boller i selleri.

Hvis selleri istedet saltbages 3-4 timer sker det noget magisk, den kommer til at smage og dufte lidt ananas-agtig.

Prøv denne udgave med solbærBBQ og hvidløgsblomster, den smager pivgodt🤗👨‍🍳

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Saltbagt selleri)
  Opskriftsgruppe (Sellerimos)
  Knoldselleri (De ureelle stykker den fra saltbagte)
2 spsk Friskost
  Citronsaft (lidt)
  Opskriftsgruppe (Solbær BBQ)
100 g Solbær (frosne)
3 spsk Rørsukker
1 spsk Soja (i god kvalitet - kan være op til 2 spsk. efter smag)
1⁄3 Chili (frisk rød chili snittet fint)
Vejledning

Saltbagt selleri

Vask en hel knoldselleri grundigt og skær lidt af bunden af.

Kom godt med groft salt i en bradepande, placer sellerien på og kom mere groft salt på toppen.

Bag den 3-4 timer ved 150 grader og lad den stå på køl til næste dag.

Skræl med en kniv og skær i tern.

 

Sellerimos

De ureelle stykker køres til mos sammen med friskost, citron, salt og peber.

 

Solbær BBQ

Alle ingredienser kommes i en gryde, der bringes i kog.

Blend det hele bagefter. 

 

Anretning

Cremen anrettes i bunden, selleristykkerne kommes ovenpå

Toppes med solbær bbq, lidt røgsalt og hvidløgsblomster.

Lover du ikke savner kødet👍

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier