Bao med and

Bao med and

50 min
10 min
12  stk.
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bao er en gærdejsbolle der dampes. 😋 De stammer fra Kina, men spises i dag mange steder. ✅ Typisk spises de sammen med svinekød, men de er generelt geniale til at bruge til rester. Min udgave er lavet af rester fra Mortens Aften (ja, du læste rigtig...
Om opskriften
Beskrivelse

Bao er en gærdejsbolle der dampes.

De stammer fra Kina, men spises i dag mange steder.

Typisk spises de sammen med svinekød, men de er generelt geniale til at bruge til rester.

Min udgave er lavet af rester fra Mortens Aften (ja, du læste rigtig :-)), så det er bl.a. resterne fra anden og rødkålen der bruges her i.

Ingredienser
Bao
380 g Hvedemel
12 g Gær
2 spsk Sukker
1 tsk Salt
2 spsk Olie (Smagsneutral)
2 1⁄2 dl Vand (Lunkent)
Kødfyld
125 g And (Tilberedt. Rester)
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Hoisinsauce
1 tsk Frisk ingefær (Revet/finhakket)
1 tsk Limesaft
1 tsk Rørsukker
1 spsk Sesamfrø
Grønt
  Gulerødder (Skåret tyndt)
  Forårsløg (Skåret tyndt)
  Rødkål (Rester)
Vejledning

Bao

Brug en relativ stor skål hvor i gæren opløses i vandet. Tilsæt sukker, salt og 1 spsk. olie under omrøring.

Pisk herefter melet i, lidt ad gangen, så du undgår klumper.

Ælt herefter dejen indtil den er lind og lidt elastisk. Det kan sagten tage 5-10 minutter.

Lad den hæve i 30 minutter - eller til cirka dobbelt størrelse. Det tager selvfølgelig kortere tid om sommeren end om vinteren.

Del dejen i 12 dele, der skal rulles til boller, der trykkes flade. Højden skal gerne være under 1 cm.

Smør olie på halvdelen af bollen og fold dem indover hinanden.

Bao med and

Lad dem hæve/hvile yderligere i 10 minutter.

Bag dem i 7-11 minutter ved 100 grader med fuld damp. Vi bruger denne maskine til at dampe med, men du sagtens bruge en dampovn eller en bambus dampkoger.

 

Kødfyldet

Som tidligere nævnt kan du bruge nærmest alt kød og især rester til retten. Jeg trevlede resten af anden fra Mortens Aften og fik cirka 125 gram kød.

Bao med and

Kødet blev lynsvitset på panden sammen med hoisinsauce, fiskesauce, revet ingefær, rørsukker, sesamfrø og limesaft. 

 

Grønt

Skær grønsager ultratyndt. Jeg brugte min y-skræller til det. Hvis du har et mandolinjern, så er det selvfølgelig at foretrække. De skal bare være rå, da sprødheden fra dem passer dejligt til den bløde ret.

 

Servering

Åbn din færdigdampede bao op på midten og læg en passende mængde fyld i dem. Drys evt. lidt sesamfrø på toppen.

Spis dem som en taco, der dog ikke splintres i atomer når du bider i den.

Bao med and

Bao med and

Noter

Næste gang vil jeg bruge lidt mindre revet ingefær. Smagen var ret kraftig.

Jeg havde ingen koriander, derfor brugte jeg bredbladet persille.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier