x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bananlagkage

MADSGLUNDE | 19. oktober 2020

Super lækker banalagkage.

I anledning af min fødselsdag, så skulle arbejdet selvfølgelig ikke snydes for en lækker fødselsdagskage.

Kagen er inspireret lidt af de sandwich man serverer i USA, da jeg har forsøgt at tilsætte peanutbutter, jelly og banan.

Jeg håber I har lyst til at prøve den af, så kan I vurdere om i syntes den er lige så god som vi gør.

Opskriften kommer her:


Bananlagkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 kage
Forfatter: madsglunde

Ingredienser

Banankage

  • 6 stk. Æg
  • 350 gram Sukker
  • 4 spsk. Vaniljesukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 200 gram Smør smeltet og afkølet
  • 3 stk. Banan moste
  • Salt lidt

Peanutbutterfrosting

  • 250 gram Smør blødt
  • 250 gram Peanutbutter cremet
  • 250 gram Flormelis

Pynt og fyld

  • 400 gram Syltetøj jordbær
  • 100 gram Peanuts hakket

Sådan gør du

Banankage

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.

Vend den mosede banan i.

Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden (springform 25 cm).

Bages i ovnen på 165° varmluft i cirka 55 minutter.

Herefter køles kagen ned og skæres over.

Så har du en bund og en top.

Kom jordbærsyltetøj på bunden og på toppen igen.

 

    Peanutbutterfrosting

    • Peanutbutter og smør piskes sammen, hvorefter flormelis tilsættes en spiseske ad gangen til massen bliver luftig.
      Frostingen kommes på den afkølede kage, sådan at det dækker det hele.
       

    Pynt og fyld

    • Jordbærsyltetøjet skal smøres mellem lagene.
      Hak peanuts og sæt dem på kanten af kagen som pynt.

    Om forfatteren


    Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ??‍?

    Følg mig på Instagram her.