x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bamseboller

HENRIETTE KRISTIANSEN | 9. januar 2019
De her boller minder mig om dem, min mormor plejede at lave og er bare helt perfekte lune med et godt lag smør på... ?

Bløde, luftige og let søde boller med et hint af kardemomme… anyone…?

De kan bruges til eftermiddagskaffen, eller måske til weekendhyggen…?

De her boller minder mig om dem, min mormor plejede at lave og er bare helt perfekte lune med et godt lag smør på… ?

Opskriften herunder er min favorit til netop den slags boller ???✨

Bamseboller/mormorboller (ca 12 stk)


Bamseboller

De her boller minder mig om dem, min mormor plejede at lave og er bare helt perfekte lune med et godt lag smør på... ?
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 80 gram Smør
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 25 gram Gær
  • 0.5 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Kardemomme Eller 1/1 (efter smag)
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker
  • 40 gram Flormelis
  • 1 stk. Æg
  • 550 gram Hvedemel Kan være op til 600 gram

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt
    Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri. 
    Tilsæt salt, kardemomme, vanille, flormelis, æg og mel. Ælt dejen blank og smidig. 
    Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid. 
    Form 12 boller af dejen. Du får den glatte overflade ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden).
    Læg bollerne på en bageplade med god afstand imellem.
    Lad dem hæve i yderligere 30 min.
    Imens tændes ovnen på 200 grader.
    Pensl med et sammenpisket æg eller mælk. 
    Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne. Enjoy! ? 

Noter

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)