Bamseboller med chokolade

Bamseboller med chokolade

1 t, 30 min
15 min
12  stk.
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
✅SÅ ER DE HER!! 🤩🤩✅De blødeste, lækreste og mest vamsede bamseboller med chokolade! Muuuuums!! 😍😍✅De smager så englene synger - især med et godt lag smør!! 🥳🥳✅Jeg kunne snildt spise tre af disse!!✅Kom ikke og sig, at du ikke også kunne det!! 🤣🤣Alle elsker chokoladeboller.... Eller...
Om opskriften
Beskrivelse

SÅ ER DE HER!! 🤩🤩

De blødeste, lækreste og mest vamsede bamseboller med chokolade! Muuuuums!! 😍😍

De smager så englene synger - især med et godt lag smør!! 🥳🥳

Jeg kunne snildt spise tre af disse!!

Kom ikke og sig, at du ikke også kunne det!! 🤣🤣

Alle elsker chokoladeboller.... Eller... Jeg gør i hvert fald!! Andre, der er med på chokoladebolle-vognen? 👏🏼👏🏼

Opskriften giver 12-20 stk. chokolade-bamseboller, afhængig af hvor store du laver dem.

Ingredienser
50 g Gær
4 dl Mælk
60 g Sukker
1 Æg
1⁄2 tsk Kardemomme
850 g Hvedemel (op til 1000 gram)
1 1⁄2 tsk Salt
1⁄2 dl Olie
100 g Smør (blødt)
200 g Mørk chokolade (knapper - eller mælkechokolade, hvis man er mere til det)
1 Æg (til penslingen)
Vejledning

Lun mælk og opløs gær i mælken.

Kom sukker, kardemomme, olie og æg i og rundt.

Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.

Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.

Kom smør i og kør dejen smidig og lækker i et par minutter.

Tilsæt chokoladeknapperne og ælt dejen i 10-20 sekunder, til knapperne er godt fordelt i dejen.

Lad hæve til dobbelt størrelse - ca. 45 min.

Form boller (12 store, 16 mellem eller 20 små) og lad efterhæve ca. 30 min. på en bageplade, hvor de ligger tæt (2-3 cm mellemrum) så de under hævningen vokser ind i hinanden.

Pensl med æg og bag i ca. 13-15 min ved 210 grader alm. ovn.

Rigtig god fornøjelse med det 🥳🥳

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier