Bamseboller

Bamseboller

12 min
1 t, 52 min
10  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Festlige bamseboller til børnefødselsdagen. ✅ Sæt ekstra kulør på festen med sjove bamseboller! ✅Rosinboller er en sikker vinder til enhver børnefødselsdag, og når de så ovenikøbet tager form som de sødeste små bamseboller, så er ungernes begejstring helt i top.
Om opskriften
Beskrivelse

Festlige bamseboller til børnefødselsdagen.

Rosinboller er en sikker vinder til enhver børnefødselsdag, og når de så ovenikøbet tager form som de sødeste små bamseboller, så er ungernes begejstring helt i top. En perfekt måde at sætte lidt kulør på festen.

Opskriften er baseret på de seje fødselsdagsboller, jeg lavede til min Frederiks fødselsdagsfest. 

Ingredienser
4 dl Mælk (Lillefingervarmt)
50 g Gær
30 g Sukker
1⁄2 tsk Salt
1 dl Olie
800 g Mel (Jeg brugte almindelig hvedemel)
30 Rosiner
Vejledning

Hæld mælken i en skål - eventuelt til din røremaskine.

Gæren smuldres ned i mælken.

Tilsæt sukker, salt og olie.

Rør dejen på røremaskinen eller i hånden.

Tilsæt mel lidt efter lidt, så dejen slipper skålen men stadig er lidt fugtig.

Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve i tyve minutters tid.

Form herefter de færdighævede boller:

Tag 3/4 dele af dejen og form den til 10 grundboller.

Tag den resterende fjerdedel af dejen og form 20 mindre kugler (til ører) og 10 lidt større kugler (til bamsernes muler).

Sæt ører og mule på hver grundbolle.

Pynt hver bamsebolle med rosiner til øjne og næse (se billede).

Efterhæv bollerne i ca. 60 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.

Bag bamsebollerne i 10-12 minutter - afhænger af din ovn.

Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier