Ball tip sous vide

Ball tip sous vide

5 min
4 t, 10 min
6  Portioner
Profile picture for user Cantona
Cantona
Amatør
✅Sådan laver du den bedste okse ball tip i sous vide, så den bliver super mør og saftig. ✅Se opskriften med tider og temperaturer her.
Om opskriften
Beskrivelse

Ball tip er en overraskende lækker udskæring, der både er mør og fuld af smag. Her er den tilberedt i sous vide, der er den absolut bedste tilberedningsform, der findes.

Læs med her og bliv klogere på udskæringen og hvordan den bedst tilberedes.

 

Ball tip udskæring

Balltip er en amerikansk udskæring fra klumpen. Den skæres fra den nederste del af tykstegen og minder en del om culotten - både på muskelfibrene (der skifter retning) og på prisen.

Balltip har en udemærket fedtmarmorering, hvilket giver den en dejlig smag, og selvom den ikke hører til de allermøreste udskæringer, så er den stadig rigtig godt mør.

Man kan godt blive overrasket over, hvor lækkert et stykke kød det faktisk er.

Man skal lige være opmærksom på muskelfibrenes skiftende retning, når man skærer den i skiver, men med lidt finesse burde det gå.

ball tip sous vide

 

Ball tip tilberedning i sous vide

Fordelen ved at bruge sous vide-tilberedning til ball tip er blandt andet, at du opnår det samme resultat fra inderste til yderste fiber. Så der er ikke noget med en yderkant, der er well done og en midte, der er rosa! Den er ganske enkelt perfekt over det hele. Derudover sparer du dig selv for unødigt "stress", fordi kødet bare passer sig selv, mens du laver noget andet - som for eksempel at tage på indkøb, ordne vasketøj eller noget helt tredje. Nemmere bliver det da ikke!

 

Ball tip sous vide tid og temperatur

Tilberedningstiden gør den perfekt til at sætte over ved frokosttid, men du kan selvfølgelig også lave den tidligere på dagen eller dagen inden, hvis det passer dig bedre. Så lægger du den bare i en balje/gryde med varmt vand en times tid inden servering, så den når at blive lun.

Den temperatur, du indstiller din sous vide til, afhænger af, hvordan du foretrækker dit oksekød.

Rare: 51- 54 grader

Medium rare: 55 - 59 grader

Medium: 60 - 65 grader

Medium well: 66 - 68 grader

Jeg kan godt lide den et sted imellem rare og medium rare.

 

Ball tip stegeskorpe

Inden servering, skal kødet have stegeskorpe, og det kan du lave på lidt forskellige måder, alt efter hvad der passer dig bedst lige dén aften.

Er det grillvejr, er det selvfølgelig helt oplagt at kyle den på grillen. Det vigtigste er bare, at der er fuld knald på varmen, så kødet kan få så kort tid som overhovedet muligt. Det er jo allerede tilberedt, så det skal kun lige have en lynhurtig og drønvarm tur på grillen.

Det samme gælder, hvis du vælger at bruge din stegepande: Fuld drøn på komfuret, så panden bliver rygende varm.

Du kan også bruge en gasbrænder, hvis du har sådan én, og fordelen ved at bruge dén er, at det er nemt at få en ensartet stegeskorpe over det hele.

Ingredienser
1200 g Okse Ball Tip
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning
  1. Tænd din sous vide på 54 grader.

  2. Krydr kødet med salt og peber på begge sider og vakuumpak stegen.

  3. Kom den vakuumpakkede steg i din sous vide og lad den tilberede i 4 timer. Hvis du tænker, at din udskæring ikke er af den bedste kvalitet, er det en god idé at give den 2 timer ekstra - så i alt 6 timer.

  4. Når tiden er gået, varmer du grillen op til maksimal varme.

  5. Tag stegen ud af posen og tør den godt af med et rent viskestykke. Det er vigtigt, at den er godt tør, så den ikke kommer til at koge på grillen.

  6. Læg stegen på den rygende varme grill og giv den lynhurtigt stegeskorpe hele vejen rundt.

  7. Stegen er klar til at blive skåret ud med det samme.

  8. Servér.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Boschetti Barolo D.O.C.G. Il Ciliegio 

Boschetti Barolo D.O.C.G. Il Ciliegio har en stærk æterisk buket af moden frugt med noter af roser og brombær som er ledsaget af lakrids og krydderier, og vinen udvikler sig langsomt i glasset, kun til det bedre.

Læs mere om vinen og køb den her


 

Om forfatteren
Profile picture for user Cantona
Cantona
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier