Bagte rabarber

Bagte rabarber

5 min
25 min
1  Portioner
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Lige nu skyder de skønneste danske rabarber op af jorden. At bage rabarber gør at man langt lettere kan styre konsistensen, så den ikke splatter og trevler.
Om opskriften
Beskrivelse

Gastronomisk førstehjælp😷👨‍🍳

Lige nu skyder de skønneste danske rabarber op af jorden🤗

At bage rabarber gør at man langt lettere kan styre konsistensen, så den ikke splatter og trevler.

Rabarber passer rigtig godt sammen med chili, både i det salte køkken som chutney og i salater, samt i desserter. Det er vigtigt at dosere chili i desserter, styrken skal give et lille svirp og må endelig ikke blive for dominerende.

Bagte rabarber

Ingredienser
  Rabarber (5 stængler - skyllet)
200 g Rørsukker
1⁄2 Chili (frisk)
1 Vaniljestang (kornene)
Vejledning

Skær rabarberstænglerne 5-6 cm lange stykker.

Hak chili fint og vend sammen med sukkeret og vaniljekornene.

Sukker/ chili blandingen vendes rundt med rabarberstykkerne og fordeles i en bradepande.

Bag i forvarmet ovn ved 100 grader i cirka 25 minutter til de er let møre, men stadig har fast konsistens.

Kom på køl en times tid.

Sigt saften fra og brug som en lækker limonade.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Bio
Rasmus er madnørd og forfatter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier