Fyldte, gratinerede bagte kartofler

Bagte kartofler med fyld

4 t, 40 min
10 min
2  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Denne opskrift viser hvordan du kan gøre simple bagte kartofler, til nærmest aftensmadens højdepunkt ved hjælp af creme fraiche, bacon og ost. 🔥
Om opskriften
Beskrivelse

Hvis du synes at bagte kartofler kan være lidt kedelige - så prøv min udgave hvor de udhules og fyldes med en kartoffelmos med ost.

Ingredienser
2 Bagekartofler
2 spsk Creme Fraiche
4 skv Bacon (Gerne hjemmesaltet og røget)
1 tsk Løgpulver
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Røget paprika
  Salt
  Peber
  Revet ost
Vejledning

Skær et snit i hver bagekartoffel.

Bag bagekartoflerne i 1 time ved 200 grader varmluftovn eller til de er blevet bløde (tiden kan svinge lidt fra kartoffel til kartoffel og årstiden).

Skær baconen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande.

Bland creme fraiche, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og bacon samt fedtet fra baconen i en skål.

Del hver bagekartoffel i 2 og brug en spiseske til at skrabe alt kartoflen ud, så man står tilbage med en tom kartoffelskal. Skallerne sættes til side i et ildfastfad.

Bland kartoflerne sammen med creme fraichen sammen til en let mos og smag til med salt og peber.

Fyld de tomme kartoffelskaller med kartoffelmosen og drys dem let med revet ost.

Bag dem ved 200 grader varmeluft til osten er smeltet.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier