Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing

Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing

1 t, 30 min
10 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Lækre friturestegte jordskokker med en hjemmelavet æble- og hasselnøddedressing. De sprøde jordskokker passer godt sammen med den syrlige og runde dressing og er bestemt et bevis på "vegansk luksus".
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre friturestegte jordskokker med en hjemmelavet æble- og hasselnøddedressing. 

De sprøde jordskokker passer godt sammen med den syrlige og runde dressing og er bestemt et bevis på "vegansk luksus".

Ingredienser
Bagte jordskokker
1 kg Jordskokker
100 g Smør (Plantesmør)
1 l Olie (Solsikke)
  Salt
Æblepuré til dressing
500 g Æbler (Madæbler)
Hasselnøddeolie
150 g Hasselnødder (uden hinde)
2 dl Olie (Solsikke)
Æble- og hasselnøddedressing
300 g Mayonnaise (Vegansk )
100 g Æblepure
1 dl Olie (Hasselnøddeolie)
20 ml Æbleeddike
  Salt
5 Hasselnødder (5 stk. ristede hasselnodder, som du har gemt)
Vejledning

Bagte jordskokker

Vask jordskokker grundigt med en svamp, så alt jord fjernes.

Del jordskokkerne i halve eller kvarte afhængig af størrelse.

Smelt plantesmør ved lav varme, og vend jordskokker i, så de alle er smurt godt ind.

Krydr med lidt groft salt.

Bag jordskokkerne i ovnen på en plade med bagepapir ved 175 grader i 40-45 min.

Jordskokkerne skal være let gyldne og sunket lidt sammen.

Varm solsikkeolie op i en gryde til 175 grader, og friter jordskokkerne, til de er let sprøde.

Dryp af for olie, og krydr med lidt salt.

 

Æblepuré til dressing

Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset.

Bag æblerne ved 175 grader, til de er helt møre, i et ildfast fad med sølvpapir som lag.

Det tager ca. 40 min.

Blend æblet, imens det er varmt, til du har en glat æblepure.

Kom pureen i en bøtte, og sæt i køleskabet, til den er helt kold.

 

Hasselnøddeolie

Bag hasselnødder i en ovn ved 150 grader, til de er gyldne, i ca. 15 min. – gem 5 stk. af nødderne til anretning.

Varm olie op i en gryde til 50-60 grader. Når hasselnødderne er gyldne, blendes nødder og olie i 3-4 min. pa højeste hastighed.

Sæt olien pa køl.

Den skal ikke sigtes.

 

Æble- og hasselnøddedressing

Rør mayonnaise sammen med æblepure, hasselnøddeolie og æbleeddike.

Smag til med salt.

Opbevar på køl til servering.

 

Servering

Friter jordskokker i solsikkeolie, til de er gyldne.

Dryp af på en serviet, og krydr med salt, og server, imens de er varme.

Anret i en lille skål. Server æble- og hasselnøddedressingen i en lille skål til, og riv lidt hasselnød ud over.

Kilde

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier