Bagt sødkartoffel

Bagt sødkartoffel

5 min
55 min
1  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

En lækker plantebaseret gourmetret bestående af søde kartofler og hjemmelavet karrysalat og en tahindressing.

Man spiser med øjnene og denne ret er visuel meget smuk, især når man beholder den lettere brændte skal på tallerkenen.

Opskriften kommer fra Neel Engholms bog: "Plantebaseret gourmet" 

Ingredienser
Bagt sødkartoffel
1 Sødkartoffel (Stor)
Karrysalat
500 g Kikærter (Kogte)
4 Æbler
200 g Syltede rødløg
Karrydressing
250 g Kikærter
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 dl Citronsaft
1 tsk Gurkemeje
1 spsk Karry
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
50 g Tahin (Eller 1/2 dl)
Tahindressing
175 g Tahin
2 1⁄2 dl Vand
2 spsk Citronsaft
1⁄2 tsk Salt (Smag til - det kan være op til 1 tsk.)
Vejledning

Bagt sødkartoffel

En hel sødkartoffel lægges i et fad.

Bages ved 280-300 °C i ca. 50 minutter – eller til den begynder at karamellisere.

Skær den varme kartoffel op og udhul lidt, så der er plads til noget grønt.

 

Karrysalat

500 g kogte kikærter moses groft, evt. med bagsiden af en lille skål.

Tilsæt små tern af æble samt finhakket syltet rødløg.

Blend ingredienserne til dressingen i en blender og hæld den over de moste kikærter.

Bland, smag evt. til med salt og nyd på et stykke rugbrød eller i en sandwich.

Er rigtig god som fyld i en bagt sødkartoffel.

 

Tahindressing

Kom alle ingredienser i en shaker eller andet med låg og ryst kraftigt, til du har en flot hvid dressing.

Start med ½ tsk salt og smag derefter til.

 

Servering

Tilføj evt. karrysalat og tahindressing.

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Plantebaseret gourmet" , hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier