Bagt rosenkål og blomkål med citron og parmesan

Bagt rosenkål og blomkål med citron og parmesan
Sidst ændret:
Mandag den 8. februar, 2021 - 09:45
Beskrivelse

Rosenkål er super sundt og lækkert tilbehør, som kan laves i mange forskellige afskygninger.

Her har jeg kombineret dem med blomkål og puttet dem i et fad, hvor de har fået lidt olie, hvidløg. citronsaft og krydderier og så er de toppet med parmesan. Det hele får en tur i ovnen og så der smagfuldt grønt 20 min senere...

Mange kan godt være lidt afskrækkede af rosenkål, men det hele handler om tilberedningen syns jeg, og jeg kan næsten love, at den her udgave vil falde i god jord!

Det er nemt at lave sådan en omgang her og de milde smage suppleret af lidt krydderier og parmesan, går godt som tilbehør til det meste... 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
400 g Rosenkål
300 g Blomkål
3 spsk Olivenolie
1 spsk Citronsaft
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
2 fed Hvidløg
1 dl Parmesan (revet)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.

Rens rosenkålene ved at skære bunden af dem og fjerne de yderste blade, så kålene ser pæne ud - skyl godt og kog dem 10 minutters tid i en lille gryde.

Del imens blomkålen i små buketter og put dem i et ovnfast fad.

Dræn rosenkål for vand og skær dem i halve eller kvarte.

Put også dem i fadet.

Rør olie sammen med citron, salt, peber og knust hvidløg og hæld blandingen i fadet, hvor alt vendes godt sammen.

Drys parmesan øverst og tilbered 20 minutter ovnen.

Bagt rosenkål og blomkål med citron og parmesan

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier