Bålbrød

Bålbrød

40 min
15 min
1  stor portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Dejligt grovere dej, der både kan bruges til snobrød eller madbrød. Dejen kan selvfølgelig også bruges til at bages på en pande eller i ovnen.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejligt grovere dej, der både kan bruges til snobrød eller madbrød. 

I forbindelse med at jeg har fået et bålfad med en rist til jul, så skulle det da frem og prøves af første "forårsdag" i år.

Børnene ville gerne lave snobrød og jeg lavede en ekstra stor portion, så jeg kunne få lavet madbrød til aftensmaden også.

Den kan selvfølgelig også bruges til at bages på en pande eller i ovnen.

Bålbrød

Ingredienser
400 ml Vand
10 g Gær
1 spsk Salt
1 spsk Sukker
1 dl Olie
260 g Hvedemel (stenformaleret, øko - kan erstattes andet mel)
170 g Tipo 00 (kan erstattes af f.eks. manitobamel)
Vejledning

Jeg laver som regel mine deje på min røremaskine. Du kan selvfølgelig ælte den i hånden også.

Rør gær og lunkent vand sammen først.

Tilsæt sukker, salt og olie under omrøring.

Tilsæt først den ene del mel under fortsat omrøring og fortsæt med at komme det andet mel i.

Fortsæt til dejen har den rigtige konsistens. Den skal gerne slippe siderne.

Kom et låg/viskestykke henover og lad den hæve ved stuetemperatur. Den kan sagtens nøjes med 30 minutter, men kan sagtens hæve i 2 timer hvis din tidsplan tillader det.

Nu er brødet klar til at blive bagt over dit bål.

Kom en smule mel på hænderne og form brødet rundt om en pind eller tryk det fladt og placer det på din rist.

Drej løbende pinden hvis det er snobrød og vend brødet på risten når det slipper. 

"Bagetiden" er umulig at beskrive, det handler om hvor varmt dit bål er og hvor tæt på gløderne dejen placeres.

En god grundregel er at når du banker på brødet, så skal det lyde hult. Så er du i mål.

Velbekomme.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier