Avocadosalat med røget tomat

Avocadosalat med røget tomat

40 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Smuk og velsmagende salat med avocado og to slags tomater: røgede og pulver.
Om opskriften
Beskrivelse

Smuk og velsmagende salat med avocado og to slags tomater: røgede og pulver.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagskogebogen - den ultimative grundbog til det grønne køkken", hvor forfatterne Tom Victor Gausdal og Stian Floer siger følgende om opskriften:

"Denne lidt komplicerede salat med avocado og tomat udviklede vi i sin tid til menuen på vores restaurant Sentralen, hvor den er blevet vanvittig populær. Der skal arbejdes med ingredienserne, men retten er et godt eksempel på, hvad man kan opnå, hvis man gør sig umage med smag og konsistenser – også hjemme i ens eget køkken. Et ægte festmåltid!" 

Ingredienser
Jalapeñosmayonnaise 
6 skv Jalapenos (Syltede)
2 dl Mayonnaise
  Limesaft
  Salt
Vinaigrette 
1 Skalotteløg (Finthakket)
1 dl Olivenolie
3 spsk Æblecidereddike
1 spsk Sojasauce
  Salt
  Peber
Servering
  Feldsalat (4 små håndfulde )
  Grønkål (8 små blade )
4 Avocado
4 spsk Mandler (Salte)
2 Tomater (Røgede)
1 bdt Basilkum
  Tomatpulver
Vejledning

Jalapeñosmayonnaise 

Finhak jalapenos, rør dem i mayonnaisen og smag til med limesaft og salt. 

 

Vinaigrette 

Blend alle ingredienserne til vinaigretten sammen med en stavblender. 

 

Servering 

Vend salatblade, grønkål og vinaigrette sammen.

Skær avocadoerne i tynde skiver umiddelbart før servering.

Arranger salaten på en tallerken, dryp med mayonnaise og drys med basilikumblade, salte mandler og røgede tomater skåret i terninger.

Fordel avocadoskiver øverst og drys med tomatpulver.

Server retten som forret, lille ret på en buffet eller som en frokostret med en skive brød. 


Røgede tomater

Del hver tomat i fire både og fjern kerner og ribber. Skær tomatfileterne i tern, drys med salt og røg dem i 30 minutter. 
Samme fremgangsmåde kan bruges til alle former for grøntsager. 

 

Tomatpulver

Skær tomater i skiver og fordel med på en bageplade med bagepapir. Tør dem i en tørreovn eller en almindelig ovn ved 50-60 grader, til de er helt tørre og sprøde (det kan tage op til 48 timer i en almindelig ovn). Blend dem til et fint pulver. 
 

Noter

Tip: Hvis du synes, det er for meget at ryge tomaterne, opnås en lignende effekt ved at rørelidt røget paprika i tomatterningerne. Brug de store æsker med røget paprika, der fås i delikatesseforretninger - de billigere versioner er ikke stærke nok. Tomatpulveret kan naturligvis også udelades, men det giver en fin ekstra smagseffekt. Og så ser det flot ud!

Kilde

Vi har opskriften fra forlaget Stranberg Publishing.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier