Atayef med ashta creme

Atayef med ashta creme

35 min
20 min
15  stk.
kitchenbysahar
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på den mellemøstlige dessert Atayef, der er en pandekage med ashta creme, pyntet med hakkede pistacienødder og sukkersirup på toppen.

Opskriften giver cirka 5-20 stk., afhængig af pandekagernes størrelse.

Du kan med fordel lave ashta cremen dagen før.

Ingredienser
Dejen
2 dl Mælk
1 dl Vand
2 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse
1 tsk Tørgær
1 tsk Bagepulver
2 1⁄2 dl Mel (op til 3 dl)
1 spsk Blomstervand (Ma2 zaher, kan udelades)
Ashta creme
2 1⁄2 dl Piskefløde
2 1⁄2 dl Sødmælk
3 spsk Majsstivelse
2 spsk Sukker
1 spsk Blomstervand (Ma2 zaher)
1 ds Ashta
Sirup
2 1⁄2 dl Sukker
125 ml Vand
1 tsk Citronsaft
1 spsk Blomstervand (Ma2 zaher)
Pynt
  Pistacienødder (hakket)
Vejledning

Creme

Lav cremen først.

Hæld fløde, mælk, sukker og majsstivelse i en gryde og rør under middel varme indtil det er cremet.

Tilføj ma2 zaher og læg i en skål og stil i køleskabet til afkøling.

Den skal blive helt kold. Bland derefter en dåse færdigkøbt ashta i, når cremen er kold.

 

Dejen:

Rør alle ingredienser sammen til en dej ala pandekage dej og lad den stå og hvile tildækket i 30-60 minutter.

Varm derefter en pande uden fedtstof og hæld en smule dej på. Dejen skal ikke være for tynd eller for tyk. Hvis du lægger en lille klat på panden, så former den sig selv i en cirkel. Lav evt en pandekage ad gangen på midten af panden, så de alle får samme farve. De skal være gyldne, men pas på de ikke får for meget.

Læg dem på et viskestykke og dæk dem til afkøling. De skal maksimalt afkøle 10-15 minutter.

Luk dem kun halvt sammen og fyld dem med ashta cremen.

Dyp dem ned i hakket pistacie.

Kom dem på køl indtil servering og hæld afkølet sirup over.

 

Sirup:

Hæld ingredienserne i en gryde og lad koge i 5 minutter under omrøring.

Stil til side til afkøling.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
kitchenbysahar
Amatør
Bio
Kvinde på 26 år. Mor til 2. Brænder for madlavning og bagning. Elsker at udforske nye i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier