Aspargessuppe

Aspargessuppe

2 min
15 min
3  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Vi giver dig en super simpel og velsmagende opskrift på aspargessuppe, lavet af dåse aspargessnitter. Suppen er cremet og fyldig og kan laves på meget kort tid.
Om opskriften
Beskrivelse

Her får du opskriften på en aspargessuppe, der er velsmagende, cremet og fyldig - og så er den tilmed hurtig at tilberede. 

Suppen er perfekt til kølige regnvejrsdage og til de dage, hvor du ikke har meget tid til at trylle i køkkenet. Når først du har lavet suppen, kan du nemt fryse den, og så har du hurtig aftensmad til flere dage. 

Opskriften på aspargessuppe, som du finder herunder, er lavet af af aspargessnitter på dåse, hvilket gør det ekstra nemt og simpelt for dig. Server den med eller uden kødboller og et lækkert stykke brød. 

Ingredienser
1 ds Aspargessnitter
30 g Smør
3 1⁄2 spsk Hvedemel
8 dl Hønsesuppe (Kan erstattes med bouillon)
2 dl Fløde
  Krydderier (Salt, hvid peber, citronsaft, æbleeddike)
  Kødboller (Direkte fra frost)
Vejledning

Start med at åbne dåsen og placer aspargessnitterne i en sigte med en skål nedenunder.

Suppen er (sat på spidsen) en tynd, opbagt sovs. 

Derfor start med at smelte smørret i en gryde på middelhøj varme.

Kom melet i en spiseskefuld ad gangen under piskning. 

Kom herefter aspargesvandet i under kraftig piskning.

Tilsæt suppen løbende og når al suppen/bouillonen er i, lad det koge i et par minutter.

Hæld herefter fløden i og varm suppen op til den koger.

Smag den nu til med salt (hvis du bruger suppe, skal der en del i), hvid peber, citronsaft og æbleeddike.

Kom nu aspargessnitterne og lad dem varme igennem i et lille minut.

Herefter tilføres de frosne kødboller.

Suppen vil nu gå ud af kog, da de frosne kødboller sænker temperaturen.

Varm suppen op til lige før kogepunktet, så er den klar.

Kødbollerne må ikke koges.

Server straks og gerne med et godt stykke brød til.


Aspargessuppe

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier