ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Aspargessovs

PER ASMUSSEN | 6. december 2018

Aspargessovs er i min verden den perfekt sovs til kogt hamburgerryg, men den passer også godt til en masse af de klassiske danske retter.

Sat på spidsen så er aspargessovs en tyk udgave af en aspargessuppe, men det gør ikke at den smager mindre godt. Den her opskrift er super nem og hvis du ikke har kogevand fra en kogt hamburgerryg, så erstatter du bare det med enten kogevand fra kartofler/gulerødder eller almindeligt vand.

Jeg laver altid min aspargessovs af dåseasparges – jeg ikke helt hvorfor, måske bare fordi at sådan har jeg altid godt.


Antal: 4 Portioner

Aspargessovs

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 30 gram Smør
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 dåse Aspargessnitter
  • 1 deciliter Vand Gerne kogevand fra hamburgerryg eller kartofler
  • 1 stk. Bouillonterning Hønsebouillon. Jeg bruger typisk en 1/2 Fond Du Chef kylling
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker

Sådan gør du

  • Start med at åbne dåsen med asparges og dræne dem igennem en sigte. Husk at vandet skal gemmes.
    Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret ved middelhøj varme i en tykbundet gryde.
    Tilsæt melet under kraftig piskning og når det er rørt godt ud, tilsæt så mælken.
    Forsæt omrøringen og når det igen tykner, tilsæt så aspargesvandet. 
    Fortsæt med at røre i sovsen og når det tykner igen, tilsæt så kogevandet sammen med din bouillonterning. 
    Lad det simre videre og tilsæt så fløden. Det er ikke sikkert at du skal bruge 1 dl fløde, det afhænger lidt af hvor tyk din sovs.
    Smag til med salt, peber, citronsaft, eddike og lidt sukker.
    Kom dine aspargessnitter i og lad det simre 1 minut mere.
    Sovsen er nu klar til servering.
    Aspargessovs

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.