Aspargessovs

Aspargessovs

2 min
18 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Aspargessovs er i min verden den perfekt sovs til kogt hamburgerryg, men den passer også godt til en masse af de klassiske danske retter. Sat på spidsen så er aspargessovs en tyk udgave af...
Om opskriften
Beskrivelse

Aspargessovs er i min verden den perfekt sovs til kogt hamburgerryg, men den passer også godt til en masse af de klassiske danske retter. 

Sat på spidsen så er aspargessovs en tyk udgave af en aspargessuppe, men det gør ikke at den smager mindre godt. Den her opskrift er super nem og hvis du ikke har kogevand fra en kogt hamburgerryg, så erstatter du bare det med enten kogevand fra kartofler/gulerødder eller almindeligt vand.  

Jeg laver altid min aspargessovs af dåseasparges - jeg ikke helt hvorfor, måske bare fordi at sådan har jeg altid godt.

Ingredienser
30 g Smør
3 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
1 dl Fløde
1 ds Aspargessnitter
1 dl Vand (Gerne kogevand fra hamburgerryg eller kartofler)
1 Bouillonterning (Hønsebouillon. Jeg bruger typisk en 1/2 Fond Du Chef kylling)
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker)
Vejledning

Start med at åbne dåsen med asparges og dræne dem igennem en sigte. Husk at vandet skal gemmes.

Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret ved middelhøj varme i en tykbundet gryde.

Tilsæt melet under kraftig piskning og når det er rørt godt ud, tilsæt så mælken.

Forsæt omrøringen og når det igen tykner, tilsæt så aspargesvandet. 

Fortsæt med at røre i sovsen og når det tykner igen, tilsæt så kogevandet sammen med din bouillonterning. 

Lad det simre videre og tilsæt så fløden. Det er ikke sikkert at du skal bruge 1 dl fløde, det afhænger lidt af hvor tyk din sovs.

Smag til med salt, peber, citronsaft, eddike og lidt sukker.

Kom dine aspargessnitter i og lad det simre 1 minut mere.

Sovsen er nu klar til servering.

Aspargessovs

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier