Asiatisk ret med flæsksteg rester

Asiatisk ret med flæsksteg rester

10 min
15 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Super hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret ret med rester fra flæskestegen. 🤤 Oftest bruger vi flæskestegsrester til at lave pyt-i-panden/biksemad, men ofte får vi meget ud af at gå i det asiatiske køkken når det kommer til rester fra stege. 👌 

Det kunne f.eks. være lammebov hvor resterne bruges til en indisk inspireret gryderet med lam

I den her ret er det resterne fra en kamsteg der bruges sammen med en masse asiastiske smage.

Om opskriften
Beskrivelse

Super hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret ret med rester fra flæskestegen. Oftest bruger vi flæskestegsrester til at lave pyt-i-panden/biksemad, men ofte får vi meget ud af at gå i det asiatiske køkken når det kommer til rester fra stege. 

Det kunne f.eks. være lammebov hvor resterne bruges til en indisk inspireret gryderet med lam

I den her ret er det resterne fra en kamsteg der bruges sammen med en masse asiastiske smage.

Ingredienser
400 g Kamsteg (Alle tilberedt (rester))
1 Løg
1 Hvidløg
2 Gulerødder
1 Forårsløg
1 tsk Ingefær (Frisk og hakket)
1 tsk Chilipulver
1 spsk Sesamolie
1 spsk Honning
2 spsk Hoisinsauce
1 spsk Soja
1⁄2 spsk Fiskesauce
1 dl Cashewnødder
2 spsk Sesamfrø
  Limesaft (Efter smag)
200 g nudler
Vejledning

Kog nudlerne i 4-5 minutter (eller hvad pakken nu siger) og skyl dem under den kolde hane bagefter - så klistrer de ikke sammen.

Skær din kamsteg i små stykker.

Snit alle grønsagerne fint og steg dem gyldne i sesamolien.

Tilsæt kødet og kom herefter alle din hoisinsauce, honning, fiskesauce, soya og sesamfrø på panden. 

Lad det simre og karamellisere i 5-7 minutter og tilsæt så nudlerne og cashewnødderne.

Smag til med limesaft og pynt evt. med ekstra forårsløg.

Server straks.

Asiatisk ret med flæsksteg rester

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier