Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 09:23
Beskrivelse

Lækker råsyltet appelsin-abrikos marmelade.

For mig er der ingen jul uden.

Min far lavede det altid hver jul og den tradition har jeg selv fortsat.

Opskriften giver 3 store glas marmelade.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 glas
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
24 timer
Tid i alt
48 timer
Ingredienser
250 g Abrikoser
1 dl Sukker (op til 2 dl, afhængig af hvor søde appelsinerne er)
1 tsk Atamon
Vejledning

Læg abrikoserne i blød i cirka 1 dl vand natten over.

Skræl appelsiner og citroner.

Skær al den hvide kød af da det gør marmeladen bitter.

Appelsiner-citroner-skræl og abrikoserne hakkes i kødhakker, gerne den grove.

Sukker blandes i massen (start med 1 dl og smag om der skal mere i).

Marmeladen stilles koldt og rør jævnlig i massen, de næste par dage, indtil al sukker er smeltet.

Tilsæt atamon.

Marmeladen hældes på skoldede glas.

Velbekomme.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier