Andelår i ovn

Andelår i ovn

10 min
1 t, 15 min
2  Personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Ovnstegte andelår med knasende sprødt skind! ✅Overøst med sit eget fedt for et fantastisk lækkert resultat. ✅Kan serveres på alle tidspunkter af året.
Om opskriften
Beskrivelse

Jul er lig med and, men hvor julen kun "varer lige til Påsken", så er and heldigvis noget, der dur hele året rundt! Her er det dog sjældent, at det er en hel andesteg, der kommer på menuen - som regel "nøjes" vi med lårene, og andelår kan tilberedes på mange fantastiske måder.

De kan for eksempel komme i ovnen, de kan tilberedes sous vide eller de kan confiteres (en rigtig fransk klassiker).

Andelår i ovn

Her har jeg holdt mig til en ret gængs udgave af andelår, nemlig den ovnstegte.

Men - hvis du skal følge denne opskrift, er det bestemt ikke nu, du skal være fedtforskrækket (selvom flere er det, især her i januar måned). Her bruger jeg nemlig det smeltede andefedt til at overøse lårene med. Det gør skindet ekstralækkert og knasende sprødt.

Andelår i ovn

Andelår i ovn

Det kan KUN anbefales! Og så har jeg hørt, at det først feder i morgen.

 

Andelår i ovn opskrift

 

Ingredienser
2 Andelår
1 spsk Rapsolie (Eller en anden neutral olie)
  Salt
  Peber
  Frisk timian
2 fed Hvidløg
Vejledning
  1. Start med at tørre andelårene godt af i et rent viskestykke.

  2. Krydr lårene med salt, peber og timian.

  3. Smør et ildfast fad med olie og kom hvidløg (eventuelt også kartofler / rodfrugter) med op i fadet. Lad hvidløgene blive i deres skræl. Det beskytter dem mod varmen og sikre dig lækre, søde og bløde fed af hvidløg.

  4. Kom fadet i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i 75 minutter. Overhæld lårene med deres eget fedt et par gange i løbet af tilberedningstiden. Fedtet er med til at give et sprødt og lækkert stykke kød og skind.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier