ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Aloo ki tikki

NATASHARAZA | 29. maj 2020

ᴀʟᴏᴏ ᴋɪ ᴛɪᴋᴋɪ • ?

Pakistanske krydrede kartoffelbøffer.

Perfekte til ramadan eller som en appetizer til middage ??‍♀️

Aloo ki tikki


Antal: 12 personer

Aloo ki tikki

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Natasharaza
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kogning af kartofler

  • 1.5 kilogram Kartofler
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 2 tsk. Salt
  • 6 stk. Hele nelliker
  • 1 stk. Kanelstang blot et stykke

Krydderier

  • 1 stk. Løg mellemstørrelse
  • 4 stk. Chili runde
  • 1 tsk. Krydderier salt, spidskommenfrø, bukkehornsblade(kasoori methi)

2. krydderi blanding

  • Koriander 1 cup frisk og hakket - eller efter smag
  • Chili frisk grøn - efter smag (fint hakket)
  • 2 spsk. Majsstivelse
  • Salt efter smag
  • Chilipulver efter smag
  • 2 tsk. Spidskommen pulver
  • 1.5 tsk. Chaat Masala
  • 1 tsk. Amchur powder tør mangopulver
  • 1 tsk. Anardana powder granatæble pulver

Tilberedning

  • Rasp til paneringen
  • Æg til paneringen - pisket
  • Olie til stegningen

Sådan gør du

Kogning af kartofler

  • Kog kartoflerne med alle ingredienserne.
    Kanelstangen skal fjernes efter 10 minutter.
    Når kartoflerne er kogt, skal de køles ned.
    Husk at fjern laurbærbladet og nellike bagefter.

Stegning af krydderier

  • Skær løget i tern.
    Lidt olie varmes op på en pande, hvor løgene svitses indtil de skifter farve (en smule farve).
    Herefter tilføjes ovenstående krydderier og steges sammen med løgene i 1-2 minutter.

    Hvis kartoflerne er afkølet, tilføjes de svitsede løg og krydderierne dertil.
     

2. krydderi blanding

  • Hak korianderen groft og den friske chili fint.

    Tilføj krydderier til kartoflerne og “mash the potatoes”.
    Det må gerne være små kartoffelstykker/klumper i (det giver en god smag) og form dem herefter til “bøffer”.

Tilberedning

  • 1. Først dyppes det i ægget. Sørg for at hele bøffen er dækket i æg.

    2. Herefter skal bøffen dækkes i rasp.

    3. I en pande med varm olie skal de steges indtil de bliver gylden brune på begge siger

    De kan også med fordel fryses ned efter de er blevet formet. De skal bare optøs inden stegning.

Om forfatteren


Natasha er glad for fusion food - en kombination af to forskellige køkkener, asian og western.

Følg mig på Instagram her