Aioli

Aioli
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 10:50
Beskrivelse

En enkel opskrift på den klassiske, spanske hvidløgsmayonnaise, Aioli.

Det er ikke svært at lave mayonnaise, men der er nogle regler, man skal overholde for at få et vellykket resultat. Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, før du går i gang, og pisk ikke for meget olie i ad gangen - tilsæt det i en tynd stråle. 

Aioli egner sig godt som tilbehør til alt, hvad du kan forestille dig at servere en mayonnaise med hvidløgssmag til. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
1 strejf Salt
1 tsk Sennep (dijonsennep)
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral, fx vindruekerneolie)
1 fed Hvidløg
Vejledning

Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt.

Tilsæt sennep, og pisk igen.

Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på én gang vil få mayonnaisen til at skille. 

Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.

Pres hvidløgsfeddet og pisk det i mayonnaisen.
 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier