Æbleskiver med røget laks og dildsne (c)molekymi.dk

Æbleskiver med røget laks og dildsne

30 min
30 min
20  stk.
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost.🎄👌 

Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.

Om opskriften
Beskrivelse

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost. 

Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.


Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver æbleskiver her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Ingredienser
150 g Hvedemel
1 tsk Sukker
1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄4 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
2 Æg (store)
2 1⁄2 dl Mælk
1 tsk Citronsaft
2 spsk Smør (smeltet og afkølet)
150 g Røget laks (hakket)
150 g Flødeost
1 bdt Dild (hakket)
  Smør (til stegning)
2 bdt Dild
2 dl Olie (smagsneutral)
  Maltodextrin
Vejledning

Æbleskiver

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker.

Pisk æg og resten af ingredienserne i.

Hæld dejen i en sifonflaske, tilsæt en gaspatron og ryst et par gange.

 

Fyld

Rør laks, flødeost og  hakket dild sammen i en skål.

Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt af det smeltede smør og varm den.

Sprøjt cirka 1 spsk. dej i hvert hul, når smørret begynder at boble. Læg derefter hurtigt 1/2 spsk. fyld midt i hver æbleskive og sprøjt med endnu 1 spsk. dej.

Bag æbleskiverne til bunden er let brunet og sprød, cirka 3 minutter. Brug to træspyd til at vende alle æbleskiverne og bag dem, til den anden side er brun, cirka 3 minutter længere.

Læg de færdige æbleskiver i et fad og hold dem varme i ovnen, mens du bager de sidste æbleskiver.

 

Dildolie

Nip dildtoppene af stilkene og skyl dem.

Pres alt vand ud og blend toppene med olien ved højeste hastighed i cirka 3-5 minutter.

Sigt olien gennem et klæde.

 

Dildsne

Bland/pisk 1 del dildolie med 3-4 dele maltodextrin, til den bliver til et luftigt lysegrønt pulver.

Drys dildsneen over æbleskiverne eller hæld den i en skål, som stilles ved siden af, som æbleskiverne kan dyppes i.

Server straks.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier