Æbleskiver med and

Æbleskiver med and

20 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Æbleskiver behøver ikke at være søde. Her er de salte og fyldt med andefyld med æble. Her fejrede vi nytår med gode venner og denne ret var en del af vores forretter. Et stort hit og jeg er speciel glad for at vi fik French's sennep til, da det var prikken over i'et. 
Om opskriften
Beskrivelse

Æbleskiver kan meget mere end blot at blive serveret i december måned sammen med syltetøj og flormelis. 

Her fejrede vi nytår med gode venner og denne ret var en del af vores retter. Et stort hit og jeg er speciel glad for at vi fik French's sennep til, da det var prikken over i'et. 

Opskriften er til 4 personer hvis det er en forret, men det kan sagtens være en hovedret for 2 personer.

Vi trevlede vores confit de canard (konfiterede andelår), der var tilberedt sous vide. Du kan finde opskriften her. Hvis du ikke har adgang til en sous vide, kan du sagtens lave det uden. Det har vi en opskrift på her.

Æbleskiver med and

Ingredienser
Andefyld
1 Andelår (konfiteret)
1⁄2 Løg
1⁄2 Løg
1⁄2 Citron (både skal og saft)
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Ribsgele
1 spsk Andefedt
5 Timianstilke (frisk)
3 g Salt
  Peber (5 drej på kværnen)
Æbleskivedej
150 g Hvedemel
2 g Natron
5 g Sukker
5 g Salt
2 g Cayennepeber
250 g Kærnemælk
1⁄2 Appelsin (saft og skal)
2 Æg
150 g Palmin (til at stege i)
Tilbehør
  French's sennep (kan udelades)
  Syltede rødløg (kan udelades)
Vejledning

1. Steg andelåret på en varm pande 5-10 min., lad det køle af og pluk kødet og kom det i en skål.

2. Hak løg og æble meget fint og bland det med kødet.

3. Tilsæt citronsaft og –skal, dijon, ribsgele, andefedt, hakket timian (kun bladene), salt og peber og rør det hele sammen.

4. Form andefyldet til kugler på ø1,5-2 cm og sæt dem på køl.

5. Bland hvedemel, natron, sukker, salt og cayenne i en stor skål.

6. Tilsæt kærnemælk og appelsinskal og –saft og rør dejen sammen, så den er fri for klumper.

7. Del ægget i hvider og blommer og rør blommerne i dejen.

8. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. 

9. Varm æbleskivepanden op og smelt samtidig palminen i en kasserolle. 

10. Hæld 1 cm palmin i hvert hul og fyld dejen næsten op til kanten.

11. Når æbleskiven er blevet brun på den ene side, så læg en andekugle i og vend æbleskiven 90 grader, tilsæt en smule dej og vend æbleskiven de sidste 90 grader rundt.

12. Steg æbleskiverne et par minutter på hver side igen.

13. Tag æbleskiverne op ad panden og lad dem køle lidt af.

14. Server med French’s sennep.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier

Kommentarer