Æblekage

Æblekage

10 min
30 min
8  stk.
fadlsforlag
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Æblekage er en opskrift, der virkelig hører efteråret til. Denne kage er perfekt til de der ”hjælp-jeg-får-gæster-om-en-halv-time”-situationer, hvor det hele skal gå lidt stærkt, for den kan nemlig bikses sammen på ingen tid."

Ingredienser
15 Dadler (Bløde)
250 g Mandler
3 Æg
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Mandelessens (Eller mandelaroma)
1 ds Kokosmælk (Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret på køl i 1 døgn))
1 tsk Bagepulver
60 g Hvid chokolade (Kan undlades)
2 Æbler
Vejledning

1.    Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel i en skål.

2.    Kom mandler, æg, salt, mandelaroma, den fede kokosmælk og bagepulveret i en blender, og kør, til du får en jævn masse. 

3.    Hæld massen ned til dadlerne i skålen. Tilsæt også grofthakket hvid chokolade, og rør rundt. 

4.    Tænd ovnen på 200 grader, og hæld dejen i en tærteform med en diameter på 28 cm.

5.    Skær æblerne ud i tynde skiver, og anret dem i dejen i et cirkelmønster. 

6.    Bag kagen i cirka 25 minutter, til den er gylden og giver efter for et let tryk.

7.    Servér gerne æblekagen med creme fraiche.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier