100% fuldkornsboller

100% fuldkornsboller

40 min
25 min
16  stk.
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.✅Vi har opskriften fra bogen: "Den plantebaserede kost", skrevet af forfatterne Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen.

Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.

Vi har opskriften fra bogen: "Den plantebaserede kost", skrevet af forfatterne Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen.

Ingredienser
6 dl Vand (fingervarmt)
4 dl Havregryn
6 dl Grahamsmel
10 g Gær (frisk)
1 dl Hørfrø
1 dl Kerner (f.eks. solsikke, græskar eller lignende)
1 dl Tranebær (kan udelades - tørrede tranebær, figner, rosiner, tørret hakket tomat eller lignende)
  Krydderier (smagsgivere såsom kardemomme, kanel eller kakao, rosmarin, paprika, oregano eller lignende)
Vejledning

Tænd ovnen p. 180 °C.

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Konsistensen skal være som en tyk grød.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter og form så boller af den.

Gør hænderne lidt våde, når du former bollerne, for de er meget fedtede.

Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Det er ikke meningen, de skal blive hårde udenpå.

De samler sig indeni, når de er kølet ned.

Lav dem evt. til madboller ved at udelade tørret frugt og i stedet tilsætte hakket rødløg, revet squash, tørret tomat, oliven, oregano m.v.

Er man vant til industrielt fremstillet brød, vil disse boller måske mangle salt i smagen.

Brug derfor gerne godt med andre smagsgivere som de ovennævnte.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier