ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sojamarinede æg

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. september 2022
Lækre soyamarinerede æg , der er sylter dem i en blanding af soya, mirin og vand. De cremede æggeblommer fra det syltede blødkogte æg løfter ramen til nye højder.
Sojamarinede æg

Lækre soyamarinerede æg , der er sylter dem i en blanding af soya, mirin og vand.

Jeg er inde i en fase hvor jeg elsker japansk mad og især ramen. Her er disse æg en af mine favorittoppings, da de cremede æggeblommer fra det syltede blødkogte æg løfter retten til nye højder.

Det er vigtigt at æggene ikke koges for længe, jeg vil næsten gå så langt at sige at jeg hellere vil have en æggeblomme vippet direkte i min ramen frem for et hårdkogt æg.


Sojamarinede æg
Antal: 6 stk.

Sojamarinede æg

Lækre soyamarinerede æg , der er sylter dem i en blanding af soya, mirin og vand. De cremede æggeblommer fra det syltede blødkogte æg løfter ramen til nye højder.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 6 stk. Æg
  • 1 deciliter Soya
  • 1/2 deciliter Mirin
  • 1 deciliter Vand
  • 1 spsk. Frisk ingefær grofthakket

Sådan gør du

Blødkogt æg

  • Kom vand i en gryde og bring det i kog
  • Placer æggene i vandet og lad det koge i 5 minutter. Hvis æggene er små, så tilbered dem i 4 minuter og 6 minutter hvis de er store.
  • Skyl æggene i kold vand eller kom dem i et isbad. Det handler om at stoppe processen, så de forbliver blødkogte.

Syltelage

  • Kom soya, mirin, vand og ingefær i en gryde.
  • Bring det i kog og lad det simre i 3-5 minuter.
  • Hæld marinaden over i en skål (med plads til æggene) og lad det køle af. Det skal være lunt når æggene skal i.

Syltning

  • Pil æggene og kom dem i marinaden.
  • Lad dem stå i marinaden i minimum 10 timer og maksimum 24 timer.

Servering

  • Skær dem over på langs og kom dem i din ramensuppe.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.