Lækre soyamarinerede æg , der er sylter dem i en blanding af soya, mirin og vand.
Jeg er inde i en fase hvor jeg elsker japansk mad og især ramen. Her er disse æg en af mine favorittoppings, da de cremede æggeblommer fra det syltede blødkogte æg løfter retten til nye højder.
Det er vigtigt at æggene ikke koges for længe, jeg vil næsten gå så langt at sige at jeg hellere vil have en æggeblomme vippet direkte i min ramen frem for et hårdkogt æg.
Sojamarinede æg
Ingredienser
- 6 stk. Æg
- 1 deciliter Soya
- 1/2 deciliter Mirin
- 1 deciliter Vand
- 1 spsk. Frisk ingefær grofthakket
Sådan gør du
Blødkogt æg
- Kom vand i en gryde og bring det i kog
- Placer æggene i vandet og lad det koge i 5 minutter. Hvis æggene er små, så tilbered dem i 4 minuter og 6 minutter hvis de er store.
- Skyl æggene i kold vand eller kom dem i et isbad. Det handler om at stoppe processen, så de forbliver blødkogte.
Syltelage
- Kom soya, mirin, vand og ingefær i en gryde.
- Bring det i kog og lad det simre i 3-5 minuter.
- Hæld marinaden over i en skål (med plads til æggene) og lad det køle af. Det skal være lunt når æggene skal i.
Syltning
- Pil æggene og kom dem i marinaden.
- Lad dem stå i marinaden i minimum 10 timer og maksimum 24 timer.
Servering
- Skær dem over på langs og kom dem i din ramensuppe.
- Velbekomme.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.