ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Polenta Fritter

PER ASMUSSEN | 11. april 2018
Vores Polenta Fritter er super sprøde og et godt alternativ til pommes frites, både som en snack eller tilbehør til en god bøf.

Vores Polenta Fritter er super sprøde og et godt alternativ til pommes frites, både som en snack eller tilbehør til en god bøf.

Polenta er gryn malet på majs. Typisk koges den og derefter kan man bage, stege eller grille den.

Vi tilbereder den med sous vide metoden for derefter at gøre dem sprøde i ovnen. Det sikrer at du ikke skal stå over den i den relativ lange kogetid, da den ikke brænder på.


Antal: 4 Portioner

Polenta Fritter

Vores Polenta Fritter er super sprøde og et godt alternativ til pommes frites, både som en snack eller tilbehør til en god bøf.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 200 gram Polenta
  • 5 deciliter Vand
  • 5 deciliter Mælk
  • 80 gram Smør (Skåret i små firkanter)
  • 50 gram Parmesan (Revet)
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • Frisk timian Efter smag

Sådan gør du

  • Polentagrød

    Start vandbaddet på 85 grader.
    Polenta Sous Vide
    Skær smørret i små firkanter og riv parmesanen.
    Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt i det.
    Polenta Sous Vide
    Hæld væsken i en vakuumpose og svejs den uden at trække luften ud.
    Polenta Sous Vide
    Tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 85 grader.
    Efter de 2 timer tages posen op af vandbaddet og posens indhold skal hældes i en skål.
    Polenta Sous Vide
     

    Polenta Fritter

    Når polentaen er hældt i en bøtte, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 
    Når de er kølet af skal de skæres i pommes frites størrelser.
    Polenta Fritter
    Vend dem i olie med salt og peber.
    Pommes Polenta
    Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.
    Pommes Polenta
    Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks. 
    Pommes Polenta

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.