Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Var der ellers ANDet?

gastrofunlogoRedaktion
   
16. november 2018

Andesteg er en af de mest populære retter at spise til jul i Danmark, og selvom Mortens Aften er baseret på en historie om gæs, så er anden også udbredt på menuen her.

Den langtidsstegte andesteg er nemlig en traditionsrig ret her i landet. Desuden er den yderst smagfuld, og hvis man fjerner skindet, der indeholder en del kalorier og mættet fedt, er det faktisk også en ganske sund spise.

Herhjemme forbinder vi primært and med steg og traditioner, men man kan få mange forskellige typer ænder, og man kan tilberede dem på mange forskellige måder.

 

Pekingand

Pekinganden er en af de mest udbredte anderacer på de danske gårde og i de danske kølediske. Da det er en svømmefugl har den et tykt fedtlag, og taber derfor en del af sin vægt ved tilberedning, men det kan samtidig give et sprødere skin.

Pekinganden kom oprindeligt fra Kina og er også navnet på en populær kinesisk ret med forårsløg og agurk, der er rullet i en pandekage fyldt med hoisinsovs. Den klarer sig dog også aldeles godt med brunede kartofler og rødkål.

 

Berberiand

Berberianden er ligeledes en af de mest populære ænder i de danske kølediske, men den bliver primært opdrættet i Frankrig. Det er en flyvefugl, så den har mindre fedt end pekinganden, og man får derfor mere kød, selvom det er en lidt mindre fugl.

Beriberianden er en aggressiv fugl, og de franske opdrættere kuperer derfor fuglens næb og kløer, for at afholde dem fra at angribe andre fugle i flokken. Hvis man gerne vil slå et slag for dyrevelfærd kan man derfor med fordel vælge danske berberiænder, da de oftest bliver opdrættet i mindre besætninger og ikke bliver kuperet.

 

De andre ænder

Pekingand og berberiand er klart dem, der er nemmest at finde i en almindelig dagligvarebutik, men der findes også andre aldeles lækre anderacer.

Det kan fx være mulardanden, som er en krydsning mellem pekinganden og berberianden, eller moskusanden, som er det samme som en berberiand, men den er vild og bliver derfor ikke kuperet.

Hvis man køber fritgående ænder fx fra gårdbutikker skal man være opmærksom på, at de ofte har levet længere end industriænder og derfor har brugt deres muskler mere, hvilket kan give et sejere kød. Derfor kan det være en god idé at lade fritgående ænder modne et par dage i køleskabet inden de kommer i ovnen.

Opskrifter

Se vores opskrifter på and herunder:

Stegt andebryst

Stegt andebryst


Langtidsstegt and

Langtidsstegt and


Sous vide andebryst

Andebryst sous vide


Sous vide andebryst

Andebryst, risotto


Sous vide andebryst

Andebryst Sous Vide med sprødt skind


Andebryst sous vide

Andebryst Sous Vide


Sous vide berbari andebryst

Sous vide berbari andebryst


Anderilette

Anderilette


Anderilette

Anderillettes


Duck Wellington (sous vide)

Sous Vide Duck Wellington


Juleand

Flæskesteg og andesteg


Andeconsommé

Andebouillon


Andelår i ovn. Se en opskrift her.

Andelår i ovn


Bao med andebryst

Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst


Bao med and

Bao med and


Confit de canard sous vide

Confit de canard sous vide


Confit de canard sous vide

Confit de canard


Confit de canard sous vide

Confiteret Andelår Sous Vide


Confit de canard sous vide

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Stegt og rimmet andebryst

Stegt og rimmet andebryst


Risotto med confit de canard og friteret æggeblomme

Risotto med knoldselleri


Ovnstegt andelår med konfiterede kartofler og fennikelsalat

Ovnstegt andelår med kartofler


Crossaint med andebrystsalat

Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo


Gourmet pizza med konfiteret andelår og trøffel 

Gourmet pizza med trøffel


And med æbler, æblegelé og æbleskum

And med æbler, æblegelé og æbleskum (c)molekymi.dk


Ovnstegt andebryst

Confit de canard i ovn


Pandestegt andebryst med grønsager

Stegt andebryst


Helstegt and

Andesteg


Gråand a la orange

Gråand a la orange


Gråand med selleri og svampe

Gråand