Tips til kør selv ferie med børn

Tips til kør selv ferie med børn
Indholdsfortegnelse

Kø på Autobahn, skrigende unger på bagsædet, dyrt (og kedeligt) mad fra rastepladsernes restauranter og en overophedet bil. Er det noget du kan nikke genkendende til? 


Hvis ja, så giver dig et par gode tips til at komme frem nemmere og sikkert:

 

Mad:


Du kan komme langt ved at forberede noget hjemmefra. Nøglen er at sikre sig at temperaturen er lav nok der hvor du opbevarer dine madvarer. Typisk gør vi følgende: Vi fjerner en fjerdedel af vandet fra vores 0,5 liters flasker og fryser dem ned. Vi fryser også vores nybagte pizzasnegle og pølsehorn ned. 
Vores club sandwich smager dejligt og kan sagtens holde sig lækre i ret lang tid på køl. 
Så grundlæggende set fylder du en køletaske (eller almindelig taske hvis du ”kun” har det) med frosne vandflasker, frosne pizzasnegle og pølsehorn samt kolde sodavand og club sandwich. Det giver dig nok mad til 10-14 timer uden at du har brug for at købe ind på rastepladsens dyre tankstation eller restaurant.

 

Underholdning:


Ja, det er og bliver kedeligt at køre i lang tid for de mindste. I 80erne og start 90erne var ”lege” som at tælle nationaliteter på de andre bilers nummerplader et stort hit samt et hav af tegneserier, kortspil og bøger. I dag har de fleste tablets, som bruges til at spille på. Problemet ved at køre på motorvejen er jo manglende internet (eller data), så her er en god løsning at bruge Viaplays streamingtjeneste. Det har du muligheden for at kunne downloade film og serier direkte til din tablet og på den måde er underholdningen til de mindste sikret.

 

Bil:


En lang biltur i sommervarmen kræver en del af din bil. Så sørg for at dine dæk har den korrekte dæktryk og dækmønster. Se f.eks. på hvad FDM anbefaler og hvordan du kontrollerer det her. Hvis du ikke føler dig tryk ved det, så få gerne en mekaniker til at lave et eftersyn af din bil i god tid inden I skal afsted. Sørg for at lave en aftale med mekanikeren om at de ikke skal udskifte dele, før du selv har tjekket hvad reservedelene koster. Det kan man f.eks. gøre på www.AutoDele24.com.

Generelt kan det også være en stor fordel at køre afsted sent om aftenen, så bilen kører i en lavere temperatur samt børnene kan sove på bagsædet i fred og ro.

 

I stedet for en lang tur sydpå, kan en tur til det sydlige Lolland også være et hit. Det kan man opleve Møns Klit og Knuthenborg Safaripark og hvis man er til camping, kan man f.eks. bo på Nysted Camping.

Hvis du ender med at droppe køreturen og tage flyveren sydpå, så husk at være klar over dine rettigheder ved flyforsinkelser, som flypenge.dk er eksperter i. Læs mere om flypenge.dk her.

Under alle omstændigheder er ude godt, men hjemme bedst. De fleste glæder sig altid til at komme tilbage til ens egen seng. Hvis du synes at din seng synger på sidste vers, så tjek den her test af senge eller her, det hjælper dig til at finde den helt rigtige seng næste gang du skal købe en.

 
God fornøjelse med bilturen i sommervarmen. 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier