Sådan bliver du chef i eget køkken

Sådan bliver du chef i eget køkken
Indholdsfortegnelse

Som madentusiast så er ens køkken hjemmets hjerte. Det er her, du skal kreere kulinariske kunstværker, og det er her, du skal eksperimentere med nye opskrifter. For at dit køkken skal matche dine ambitioner, så kræver det, at du indretter det som en ægte chef. Læs med her for inspiration til, hvordan du får et køkken, som matcher dine ambitioner.

Praktisk og lækkert køkken

Det vigtigste, for at du skal kunne stråle i dit køkken, er, at det bliver indrettet sådan, at der er plads til, at du kokkererer. Det betyder måske, at der skal laves lidt om i den eksisterende indretning. De fleste professionelle kokke foretrækker nemlig, at ens køkkenredskaber er synlige. Hvis alt har sin rette plads, og du kan se, hvor tingene befinder sig i dit køkken, så slipper du for at bruge tid på at rode rundt i skuffer og skab.

Selv om du er hjemmets selvudnævnte chef, så er det vigtigt, at du nogle gange giver plads til den øvrige familie i køkkenet. Det kan faktisk være både inspirerende og sjovt at lave mad sammen med sine børn. Hvis din familie har et kæledyr, så er det selvfølgelig vigtigt, at katten ikke har fri adgang til køkkenet. Det er en god ide, at katte har sit eget sted i huset, hvor de har sine kattebakker og sit eget frirum.

Hvis du har brug for at skru op kroge til dit køkkenudstyr, sådan at du skal få et køkken lige som de professionelle, så finder du et bredt udvalg af skruetrækkere hos Harald Nyborg.

Invester i professionelt udstyr

For at dit køkken skal kunne matche dine ambitioner for madlavningen, så kræver det, at du får investeret i kvalitetsudstyr. Det betyder ikke, at du skal have alle mulige køkkenmaskiner eller moderne køkkenredskaber. Nej, det betyder simpelthen, at de ting, som du har i dit køkken, skal være af høj kvalitet.

Et sted, hvor en kok aldrig må gå på kompromis med kvaliteten, er, når det gælder knive. Brug derfor gerne en del af dit køkkenbudget på at købe nogle kvalitetsknive til dit køkken. Dine udskæringer af kød bliver bare så meget bedre, når kniven skærer kød, som var det smør. Der er også stor forskel på gryder og pander, så dette er også et sted, hvor du meget gerne må hive den store pengepung frem.

Hvis du ønsker at bage dine kreationer til perfektion, så kan det også være, at du skal investere i en funklende ny stegeovn.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier