Kim Jensen Rosengreen (Bager-Kim) er uddannet bager, levnedsmiddeltekniker og salgschef hos De Danske Gærfabrikker. Så hvis der en der ved alt om gær og kemien bagved bagværk generelt, så er det ham.
Denne opskrift på franskbrød med fordej bygger videre på den danske tradition med en moderne twist. Fordejen giver brødet en dybere smag og gør det mere luftigt og saftigt, samtidig med at det forlænger brødets holdbarhed.
Den sprøde skorpe og bløde krumme gør dette brød perfekt til morgenbordet eller som base til en lækker sandwich.
Fordejen bidrager med ekstra smag og gør det færdige brød mere saftigt og holdbart. Når brødet bages, udvikler det en flot, gylden skorpe, som giver en perfekt kontrast til den bløde og luftige indre.
Det kan serveres med smør eller marmelade til morgenbordet eller som en del af en lækker sandwich til frokost.
Franskbrød med fordej kan virke lidt mere tidskrævende end traditionelt brød, men de ekstra timer er godt givet ud. Brødet kan både nydes alene eller som en base til forskellige retter og er et fantastisk tilskud til ethvert måltid. Så næste gang du vil imponere dine gæster med hjemmebagt brød, så prøv denne metode og oplev, hvor meget smagen bliver forbedret.”
Hvorfor hedder det franskbrød? Hvor mange kalorier er der i franskbrød? Hvor lang tid skal franskbrød bage?
Find opskriften her
Hvorfor hedder det franskbrød? Navnet kommer ifølge Den Danske Ordbog fra det tyske ord “Franzbrot” og henviser til, at spisningen af hvedebrød blev introduceret til det danske sprogområde blandt andet via Frankrig.
Hvor mange kalorier er der i franskbrød? Kalorieindholdet i en skive franskbrød afhænger af typen og størrelsen af skiven. Generelt indeholder en gennemsnitlig skive franskbrød på ca. 30-35 gram omkring 80-100 kalorier. Hvis brødet er lavet med fuldkorn eller er beriget med andre ingredienser, kan kalorieindholdet variere lidt.