En croissant er noget af det mest luksuriøse, du kan servere til morgenmad. Når de er lavet korrekt, er de gyldne, lette og sprøde udenpå, mens de er bløde og smørfyldte indeni.
Opskriften er fra Kim Jensen Rosengreen (Bager-Kim) som er uddannet bager, levnedsmiddeltekniker og salgschef hos De Danske Gærfabrikker. Så hvis der en der ved alt om gær og kemien bagved bagværk generelt, så er det ham.
Opskriften tager dig igennem hele processen med at lave perfekte croissanter fra bunden. Selvom det kræver lidt tid og tålmodighed, er resultatet det hele værd.
Hemmeligheden ligger i de mange lag af smør og dej, der skaber den ikoniske struktur og smag.
At bage croissanter kan virke som en udfordring, men med denne opskrift vil du blive overrasket over, hvor enkelt det kan være.
Teknikken med at folde smørret ind i dejen og rulle det flere gange giver croissanterne deres karakteristiske, lagdelte krumme. En anden vigtig del af processen er hævetiden, som sikrer, at dejen bliver luftig og let. Når dejen er færdig, skal croissanterne bages i en varm ovn, indtil de er smukt gyldne.
Denne opskrift kan nemt tilpasses – du kan endda fylde croissanterne med chokolade, mandelcreme eller marmelade for at give dem en ekstra lækker dimension.
Server dem varme med smør eller syltetøj, og du vil opleve en autentisk, fransk morgenmadsoplevelse i dit eget hjem.
Tro mig, der er intet bedre end duften af nybagte croissanter til at starte dagen på.
Hvor mange kalorier er der i en croissant? Hvor lang tid tager det at lave croissanter? Kan jeg fryse croissanter, inden de bages?
Find opskrift her:
Hvor mange kalorier er der i en croissant? En klassisk croissant indeholder typisk mellem 250-300 kalorier, afhængig af størrelsen og mængden af smør.
Hvor lang tid tager det at lave croissanter? Hele processen, inklusiv hviletid for dejen, tager omkring 12-14 timer, men det meste af tiden går med at lade dejen hvile og hæve.
Kan jeg fryse croissanter, inden de bages? Ja, du kan fryse de formede croissanter, inden de hæver. Når du er klar til at bage dem, skal du blot tø dem op og lade dem hæve, før de kommer i ovnen.