ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Olivia Thorbek Jensen vinder kokkekonkurrencen for unge talenter – Rising Star 2024

REDAKTION | 4. februar 2024

Olivia Thorbek Jensen fortryllede dommerne med sin dessertservering, som sikrede hende sejren i  talentkonkurrencen for unge kokke – Rising Star 2024 på Gudhjem, Bornholm. 

Svinkløv Badehotel, Noma og Bocuse d’Or. Deltagerne i årets Rising Star har samlet erfaring fra prominente  steder, før de trådte ind i køkkenet til Sol over Gudhjems prestigefyldte talentkonkurrence for unge kokke.  Olivia Thorbek Jensen fra Kathrines Støvlets Hus, André Skjødt Andersen fra Hotel Frederiksminde, Stine  Hartvig Pedersen fra Restaurant Domæne og Magnus Rosendahl fra Bistro RK var de fire deltagere, der  kæmpede om talentprisen. De leverede alle hovedretter og desserter på et meget højt niveau, der  omfattede flere bornholmske elementer. 

En fuldendt dessert 

Ved dommerbordet sad en række af Danmarks mest anerkendte og prisvindende kokke: ArturKazaritski  (vinder af Sol over Gudhjem 2023), Francis Cardenau fra Cardenau, Brian MarkHansen fra Søllerød Kro og  Daniel Krusefra Det Røde Pakhus. De fire dommere var enige om, at Olivia Thorbek Jensen leverede  konkurrencens bedste dessert. Men det lå ikke i kortene, at hun skulle løbe med sejren. Efter hovedretten lå  Olivia Jensen på en samlet tredje plads sammen med Stine Pedersen, så det var de store skyts der skulle  findes frem til den sidste time. 

Det skulle dog vise sig, at Olivia havde brugt tiden flittigt i træningskøkkenet på sin dessert. Med en samlet  score på 212 point for dessertserveringen landede Olivia på førstepladsen med årets højeste score for en  enkelt ret. Og dommerne var mildest talt imponeret over serveringen “Olivias dessert havde det hele. Hun  havde gjort utrolig meget ud af fortællingen med fine barndomsminder fra Bornholm som pandekager,  chokoladecreme, honning og roser” lyder det fra Francis Cardenau “og så var retten bare fuldført. Den var 

varieret i tekstur og smag. Den var kold, varm, og havde både sprøde og smeltede elementer. Trés  magnifique! Stines overraskede os også med hendes dessert, som gav hende andenpladsen. Hun havde  lavet en utrolig flot og lækker chokolademousse, som bare var verdensklasse.” 

Kvinder i toppen 

Udover titlen som årets Rising Star, vandt Olivia Thorbek Jensen også en præmiecheck på 20.000 kr.,  nøglerne til en Audi Q4 e-tron i en måned og en rejse til Torino i Italien med Lavazza. Og det var en utrolig  stolt og ydmyg kok, der vandt konkurrencen: “Det er en kæmpe anerkendelse, at alt ens hårde arbejde har  båret frugt, men at det var så godt, var en vanvittig oplevelse” siger Olivia Thorbek Jensen og fortsætter:  ”De andre deltagere er virkelig skarpe, så jeg vidste at jeg skulle levere mit absolut bedste. At jeg går hen  og vinder, er en kæmpe drøm, der bliver til virkelighed.” Olivia står til daglig i køkkenet hos Kathrines  Støvlets Hus, men allerede mandag stempler hun ind i Bocuse d’Or-køkkenet, hvor hun skal hjælpe den  danske kandidat op mod EM i marts. Det er med andre ord, en inspirerende rollemodel, som den nye  generation af dygtige danske kokke, kan se op til. 

Rising Star er skabt for at få flere rollemodeller ind i kokkebranchen. At det ender med to piger i toppen, er  vi utrolig glade for, men kønsfordelingen er ikke vores udgangspunkt, når vi udvælger deltagere,” siger  Mikkel Marschall, direktør i Sol over Gudhjem. “Olivia og Stine ender ikke i toppen fordi de er kvinder. De  vinder, fordi de er gode, og vi valgte dem netop, fordi de er gode. Vi har længe holdt øje med Olivia, der har  gjort sig bemærket i forskellige konkurrencer og køkkener. Mens Kenneth Toft-Hansen (restauratør på  Svinkløv Badehotel og tidligere vinder af Bocuse d’Or) anbefalede Stine, da jeg spurgte, om han kendte  nogle unge aspirerende kokke. Vores udgangspunkt er altid at få de bedste med, som kan være  rollemodeller for den næste generation.” 

Sol Over Gudhjem Rising Star 2024 laves i samarbejde med TV2 Bornholm. Konkurrencen tv-transmitteres på TV2 Bornholm 3. og 4. februar og øvrige TV2 kanaler 6. februar 2024. 

Om Sol over Gudhjem: 

Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence. En gastronomisk event, der siden 2009 har været afholdt i  Gudhjem på Bornholm i sommerhalvåret. I dag tiltrækker konkurrencen mere end 8.000 foodies, besøgende, turister  og journalister fra hele verden. Foruden kokkekonkurrencen, består Sol over Gudhjem også af en dessertkonkurrence,  Produktprisen, Kantineprisen og et madmarked. Sol over Gudhjem har været med til at skabe opmærksomhed  omkring Bornholm som et gastronomisk mekka. 

Foruden hovedkonkurrencen består Sol over Gudhjem også af talentkonkurrencen Sol over Gudhjem Rising Star, der  hylder danske aspirerende kokke, og erhvervsklubben ”Kaffeklubben”.