ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Modningsskabet DRY AGER® DX1000

PER ASMUSSEN | 1. december 2017

Juleønsker – 1. december

Vi vil forkæle jer kære læsere med input og inspiration til at gøre jeres hverdag meget sjovere.

Vi har fundet 24 fede ting som enhver GastroNørd kan have/bruge i sit køkken, som man enten kan ønske sig til jul eller forkæle sine nærmeste med.

 

DRY AGER® DX1000

Hvis du kender til krogmodnet/dry aged kød, så ved du at det er dyrt og svært at få fat i, med mindre man har en god slagter lige nede på hjørnet. Kødsmagen i sådan et stykke er meget mere intens og med en kraftig, lækker umami-smag. Med et modningsskab kan du selv lave gøre derhjemme og eksperimentere med hvor længe du ønsker at kødet skal modne.

Hvis du er en rigtig GastroNørd så vil du sætte stor pris på at kunne fortælle dine gæster omkring hele kødets modningproces og stolt vise dit skab frem.

Dette tyske modningskab DRY AGER® DX1000 er i en hel kaliber for sig selv, både kvalitetsmæssigt samt prismæssigt. Skabet koster omkring de 30.000 kr., afhængig af hvad man vil have inde i skabet af kroge, hylder, beklædning osv.

Et godt argument for at dry age kød selv er faktisk prisen. Hvis din lokale slagter skal sælge godt kød, så skal de hænge i hans kølerum i alt fra 3-6 uger før han kan sælge det. Dvs. hans likviditet er bundet op kødet som står og tager plads i kølerummet samtidig med at han ikke kan sælge det. Ved at købe kødet af ham lige når han får det hjem, tillader du ham at tjene penge på kødet hurtigt og du honoreres ofte med besparelser på alt fra 10-30 % på den endelig salgspris. 

Dry Ager modningskab

Men med så høj en pris på skabet, skal det være en passion eller der skal spises utrolig meget kød for at hente besparelsen på det lidt billigere kød hjem. Derudover er der også drift/vedligholdelsesudgifterne til skabet, så som strøm, kulfiltre og uv-pærer. Pæren samt filtret skal udskiftes årligt.

 

Skabet er af rustfrit stål og har målene (højde x bredde x dybe i cm): 138x54x56 indvendigt og (højde x bredde x dybe i cm): 165x70x75 udvendigt. Skabet vejer 90 kg og renses ved hjælp af et kulfilter med UVC ventileret desinfektionssystem, der steriliserer luften i skabet hvert minut. Der er plads til op til 100 kg kød i skabet.

Processen er ret simpel:
Kødet skal købes så friskslagtet som overhoved mulig og modnes inden for de første 5 dage. Afhængig af kødtypen, så er dette her en god huskeregel:

  • Lam – 14 dage
  • Gris – 21 dage
  • Ko – 28 dage

Producenten anbefaler en temperatur i skabet på 1,5 grader celsius og 82 % luftfugtighed. Selvom skabet kan gå fra 60-90 % i luftfugtighed og 0-25 grader celsius, så starter modningskabet automatisk op på deres anbefalede indstilling. 

Et modningsskab er og bliver noget man har for passionens skyld, men hos os er det et uundværlig grej. 

Unboxing af skabet kan ses her i denne video.

Skabet kan købes hos Sousvide.dk.

Hvis prisen er for skræmmende, findes der mindre varianter, f.eks. DRY AGER® DX500, der har mange af de samme specifikationer, men “kun” plads til 20 kg, hvilket er mere end nok for de fleste.

Læs mere om konkurrencen her.

 Skriv en kommentar