ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Indbygningskøleskab bedst i test – Få køkkenet til at hænge sammen med et indbygningskøleskab

REDAKTION | 2. maj 2023

Køkkenet er et rum, som vi kommer gennem mange gange i vores dag, og det er for mange af os et rum, hvor vi foretager en af de ting, vi virkelig godt kan lide: Nemlig madlavningen. Det er derfor et rum, man sagtens kan gøre lidt mere ud af i forhold til det æstetiske, og det er ekstremt lækkert med et køkken, hvor det hele bare hænger sammen og ser perfekt ud; og her kan det godt blive lidt uelegant, hvis man bare har et stort køleskab stående midt i det hele. Det ødelægger lidt sammenhængen og det overordnede billede.

Dette problem kan heldigvis løses. Med et indbygget køleskab har du nemlig ikke bare en kolos, som føles som om, at den står midt på gulvet og skiller sig ud. Du får nemlig i stedet et køleskab, som følger køkkenets rammer og orden, som netop er designet til at passe ind med de andre elementer, hvor det skaber en lækker sammenhæng. Du får derfor et køleskab, som stadig beholder sin identitet og sit look, men hvor dette alligevel kommer til at passe ind i den overordnede æstetik, fordi den kommer til at stå indenfor de rammer, som de normale skabe og skuffer indordner sig efter.

Men hvordan vælger man lige et nyt køleskab – for hvad kan køleskabe i grunden, og hvad har man brug for, at de kan? Det er nogle af de spørgsmål, vi ønsker at se på i denne indbygningskøleskab bedst i test, så vi netop kan hjælpe dig godt på vej. Vi har udvalgt nogle af bedste og mest populære modeller på markedet, så du kan finde den helt rigtige model til dit køkken.

Vigtigt at vide om testen er, at Gastrofun ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Er du på udkig efter noget lidt mere specifikt til vinen? Så er det jo netop vores vinkøleskab test, du søger.

AEG SKE818F1DC Hvid, Integreret
AEG SKE818F1DC Hvid, Integreret

AEG SKE818F1DC Hvid, Integreret

AEG SKE818F1DC er et fantastisk køleskab, for dig som ønsker lidt mere. Med en kapacitet på hele 311 liter er der nemlig tale om et meget stort køleskab, som i særdeleshed er egnet til den større familie, hvor der bare lige skal være lidt mere plads, så der er mad, drikkevarer og snacks til alle. Og du skal naturligvis ikke være urolig for, at den større størrelse betyder, at temperaturen bliver sværere at holde ved lige. Køleskabet køler nemlig med et luftcirkuleringssystem, som sørger for at temperaturen altid holdes perfekt jævn.

Støjsvagt

Selvom køleskabet er stort og rummeligt, så er lyden tværtimod lille og diskret. AEG SKE818F1DC har faktisk et lydniveau helt nede på 35 dB, hvilket gør det ekstremt støjsvagt. Du skal naturligvis huske, at dB-skalaen ikke er lineær, så et par dB til eller fra kan faktisk gøre en ret stort forskel, og med et niveau som dette køleskab holder, så kan man i særdeleshed sige, at forskellen kan mærkes, for det føles helt lydløst.

Modulære hylder og store skuffe

Du får også en masse frihed til de større madvarer i dette køleskab. Der er en ekstra høj skuffe i bunden til grøntsager – men du kan også sagtens sætte høje ting derned, som flasker og lignende. Og ønsker du mere plads til de høje ting generelt? Så kan du faktisk halvere hylderne hurtigt og nemt, ved at skubbe halvdelen af dem længere ind; det giver dig god mulighed for at have højere ting, som flask, stående på hylderne.

Egenskaber:

 • Enorm kapacitet
 • Kapacitet: 311 liter
 • Lydniveau: 35 dB
 • Årligt energiforbrug: 143 kWh
 • Mål: 1769 x 556 x 549 mm
Gram KFI300852-1 Hvid
Gram KFI300852-1 Hvid

Gram KFI300852/1 Hvid

Hvis du ikke har særlig meget plads i hjemmet, men stadig ønsker dig et indbygningskøleskab med fryser, så er det helt klart dette Gram KFI300852/1, du er på udkig efter. Man har nemlig holdt en lav højde på kun 87,5 centimeter, så det kan bygges ind i lavere skabe, så det kan passe ind i langt flere køkkener. Selvom køleskabet derfor er en mindre model, så får du stadig godt plads, hvor der både er adskillige hylder, en stor grøntsagsskuffe, og selvfølgelig flere hylder i lågen, hvor du kan opbevare alle de flydende madvarer.

Køle- og fryseskab

Gram KFI300852/1 er netop et indbygningskøleskab med fryser, hvilket giver dig nogle ekstra fordele i den almindelige dagligdag. Du behøver derfor ikke at have en separat fryser stående, hvilket sparer dig for endnu mere plads – og det er altid nemt lige at tage ting ud af fryseren, når du alligevel står ved køleskabet. Det er ting som dette, som gør dette til en naturlig inklusion i vores indbygningskøleskab bedst i test.

Sikkert design

Det lille integrerede køleskab har naturligvis også lidt ekstra fordele at finde. Det har for eksempel lige en ekstra grad af sikkerhed; selvom hylder er lavet af glas, som gør det ekstra nemt at se ting inde i køleskabet, så skal du ikke være bange for, at der sker noget, hvis du taber ting ned på det – for der er nemlig tale om SafetyGlass, som er designet til at være ekstra holdbare, men også brudsikre, så der ikke kommer glasskår ud i køleskabet.

Egenskaber:

 • Indbygget fryser
 • Kølekapacitet: 104 liter
 • Frysekapacitet: 17 liter
 • Lydniveau: 38 dB
 • Årligt energiforbrug: 148 kWh
 • Mål: 875 x 550 x 545 mm
Liebherr IRBdi 5180 Integreret
Liebherr IRBdi 5180 Integreret

Liebherr IRBdi 5180 Integreret

Søger du et luksuskøleskab, som byder på en masse ekstremt praktiske features? Så skal du i særdeleshed overveje Liebherr IRBdi, som vi netop har inkluderet i vores indbygningskøleskab bedst i test, fordi det har nogle fede fordele, som vi godt kunne bruge i dagligdagen. Og det har naturligvis også styr på de basale ting. Du får nemlig lige lidt ekstra luksus med et ekstremt lavt lydniveau, og et årligt energiforbrug på kun 125 kWh, til trods for en størrelse på 296 liter, hvilket i særdeleshed er i den lavere ende af skalaen.

BioFresh skuffer

Du får bare lidt flere muligheder med dette køleskab. En af disse muligheder er blandt andet, at du kan holde grøntsager friske i længere tid, med de særlige BioFresh skuffer, som benytter et system, de kalder HydroBreeze. Dette holder temperaturen lidt lavere, og skaber en kold tåge i skuffen, som netop resulterer i, at grøntsagerne bliver kølet ned på en anderledes måde, som forlænger deres levetid og friskhed markant.

DrySafe

Og synes du det lyder smart med grøntsagsskuffen, men ville du ønske at den var til andet end grøntsager? Så har vi en god nyhed. Der er nemlig en lignende skuffe designet til andre madvarer med samme effekt. Denne DrySafe skuffe holder en temperatur ekstremt tæt på 0 grader, som er særligt egnet til mere følsomme madvarer, som derfor holder sig længere i denne skuffe – perfekt til en lækker steak eller lignende.

Egenskaber:

 • Forlænger holdbarheden på maden
 • Kapacitet: 296 liter
 • Lydniveau: 32 dB
 • Årligt energiforbrug: 125 kWh
 • Mål: 1770 x 559 x 546 mm
Bosch KIR51AFF0 Integreret
Bosch KIR51AFF0 Integreret

Bosch KIR51AFF0 Integreret

Bosch KIR51AFF0 er det perfekte køleskab, hvis du ønsker en god mellemstørrelse, hvor det ikke optaget fra gulv til luft, men stadig har en solid kapacitet, hvor du får plads til alle madvarerne i. Man har nemlig formået at ramme en stor volumen på 247 liter, selvom man har holdt højden helt nede på 140 centimeter. Der er meget lidt spildplads, og det er i særdeleshed noget, du kan mærke, når du har det stående i køkkenet. På grund af størrelsen, er det også perfekt til mindre hjem, hvor man stadig ønsker god køleplads.

Overskueligt design

Inde i Bosch KIR51AFF0 får du seks hylder, som giver dig god mulighed for at organisere dine madvarer, så du altid kan finde det, du har brug for. Der er også en grøntsagsskuffe, som du kan trække ud for at få et endnu bedre overblik. Men særligt hylderne i lågen giver nogle lækre fordele, da den nederste netop lige er lidt højere end normalt, så du nemt for plads til selv de største flasker, så du ikke behøver lægge dem ind på hylderne.

Praktisk design

Og hylderne i skabet tilbyder faktisk lidt mere frihed også, hvis det er det, du har brug for. Du kan nemlig justere hylderne, så du får bedre plads på dem. Dette er fantastisk, hvis du har nogle lidt større ting, som du gerne lige vil have plads til – og efterfølgende kan du jo altid sætte hylderne tilbage, som de var før. Dette modulære system giver dig lidt mere fleksibilitet i indretningen og opfyldningen af dit køleskab.

Egenskaber:

 • Overskueligt og praktisk design
 • Kapacitet: 247 liter
 • Lydniveau: 33 dB
 • Årligt energiforbrug: 133 kWh
 • Mål: 1400 x 560 x 550 mm
Miele K7313F Integreret
Miele K7313F Integreret

Miele K7313F Integreret

Ønsker du et køleskab, hvor temperaturen altid holdes perfekt stabil, selv når du lige har hældt en masse madvarer i med lidt højere temperatur? Det er intet problem med Miele K7313F, som med det smart DynaCool system altid holder temperaturen helt stabil. Luften bliver nemlig konstant cirkuleret rundt i køleskabet, så de opvarmede zoner omkring nye madvarer hurtigt bliver blandet med den kolde luft, så det hele jævnes ud – hvorefter køleskabet naturligvis hurtigt sænker temperaturen ned til det normale igen.

Ingen rim eller frost

Det smart cirkuleringssystem resulterer også i et køleskab helt uden frost eller rimdannelse. Du skal derfor ikke foretage den langsommelige afrimningsproces fra tid til anden; den hører nemlig fortiden til. Dette skyldes, at der ikke længere sidder iskolde køleelementer på bagsiden af køleskabet, men at der netop bare cirkulerer kold luft rundt inde i skabet, som ikke er koldt nok til at generere frost og rim på siderne af skabet.

Energibesparende lys

Miele K7313F har naturligvis indbygget lys, så du altid får de bedste muligheder for at se, hvad der faktisk er inde i køleskabet. Dette er en fordel på alle tidspunkter, men i særdeleshed også om aftenen eller natten, når du lige har brug for en snack. Der er netop tale om LED-belysning, som hjælper med at holde køleskabets energiforbrug så lavt som overhovedet muligt – og så er de designet til ikke at være skarpe nok til at blænde.

Egenskaber:

 • Skal ikke afrimes
 • Kapacitet: 211 liter
 • Lydniveau: 33 dB
 • Årligt energiforbrug: 123 kWh
 • Mål: 1221 x 558 x 545 mm
Siemens KI42L2FE0 Integreret
Siemens KI42L2FE0 Integreret

Siemens KI42L2FE0 Integreret

Siemens KI42L2FE0 er et praktisk og moderne køleskab, som gør det nemt at holde styr på alting. Der er gode, store hylder i køleskabet, som gør det ekstra nemt at danne sig et godt overblik. Og de praktiske fordelle, såvel som den indbyggede fryser, gjorde netop Siemens KI42L2FE0 til en ekstra praktisk inklusion i denne indbygget køleskab bedst i test. Der er desuden installeret lækre hylder af sikkerhedsglas i skabet, som både er sikret mod brud, men også giver en fordel i dagligdagen, da de er ekstra nemme at rengøre.

Grøntsager holdes friske og sprøde

Siemens KI42L2FE0 har en indbygget grøntsagsskuffe, som kører med et smart system, som forlænger levetiden på disse. De såkaldte freshBoxes er nemlig designet med en særlig bund, som har et bølgeformet design. Dette hjælper med at minimere kontakten mellem grøntsagerne og den kølige bund, hvilket forlænger levetiden – og hvis der er væsker i bunden af skuffen, så er grøntsagerne hævet over dette.

Fantastisk køling

Hele køleskabet nedkøles gennem det praktiske autoAirflow-system. Dette er designet til altid at cirkulere luften i køleskabet, så hele temperaturen holdes jævn, og det derfor ikke bliver påvirket af, at du åbner skabet, eller at du kommer nyindkøbte varer ind fra stuetemperatur. Temperaturforskellen udlignes næsten øjeblikkeligt, hvorefter køleskabet hurtigt for den samlede temperatur tilbage til det normale niveau.

Egenskaber:

 • Indbygget fryser
 • Kølekapacitet: 172 liter
 • Frysekapacitet: 15 liter
 • Lydniveau: 35 dB
 • Årigt energiforbrug: 147 kWh
 • Mål: 1220 x 540 x 550 mm

Hvad er et indbygget køleskab?

Et indbygget køleskab er et køleskab, som er designet til at blive bygget direkte ind i et skab eller på en plads mellem skabene i køkkenet. Dette er til forskel fra det almindelige fritstående køleskab, som er en lidt mere separat enhed, som naturligvis kan stå ved siden af et skab, men også kan stå for sig selv. Fordelen ved det indbyggede køleskab er, at det netop er designet til at være i et skab, og der derfor er taget højde for dette i det praktiske design i forhold til luftindtag og lignende. Det betyder også, at de ofte er designet uden en top, så det er lettere at bygge det ind under toppen af et skab.

Det indbyggede køleskab er i særdeleshed designet til de hjem, hvor man ønsker at det hele passer lidt bedre sammen. Det er nemlig nemmere at få et indbygget køleskab til at passe ind i de rammer, man netop har i det overordnede design, hvor man jo netop lige kan klemme det ind i den plads, der svarer til et normalt skab eller lignende. Og med et køleskab indbygget i skab, så opnår du faktisk oftest et ret lækkert design, hvor det hele passer sammen, men hvor du stadig får fornemmelsen af, at du er i et køkken.

Har du ikke lige et køkken, som er designet til dette, og ønsker du i stedet at se på almindelige, fritstående køleskabe? Så kan du med fordel tage et kig på vores køleskab bedst i test også.

Hvordan er det forskelligt fra et integreret køleskab?

De indbyggede køleskabe og det integrerede køleskabe har faktisk mange ting tilfælles, men det varierer alligevel en smule. De køleskabe vi har med her i vores indbygningskøleskab bedst i test er nemlig designet til blot at blive bygget ind på en skabsplads, hvor de vil stå som et normalt køleskab. Du kan tydeligt se, at der er et køleskab, og det holdes simpelt og funktionelt. Det er markant nemmere at opstille på denne måde end ved det integrerede køleskab.

Det integrerede køleskab er også designet til at bygges ind i et skab, men det til gengæld designet til, at du monterer en skabslåge direkte på køleskabsdøren, så hele køleskabet bliver skjult. Dette kan i visse køkkener være en fordel, hvis du ønsker at holde et særligt tema, hvor det moderne køleskab bare ikke passer ind. Lyder dette lidt mere interessant for dig? Så tag et kig forbi vores integreret køleskab bedst i test, for at se nogle af de modeller, vi har udvalgt.

I sidste ende handler det om at vælge den type, som du personligt foretrækker. Der er praktiske og æstetiske fordele ved begge typer, men det kræver naturligvis lidt mere designplanlægning med et integreret køleskab, hvorimod det indbyggede køleskab holder situationen lidt enklere, og du netop får et synligt køleskab, som for mange føles lidt mere rigtigt i et køkken.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger et indbygget køleskab?

Når du er på udkig efter det helt rigtige indbyggede køleskab, så er der mange ting at holde styr på – og vi har naturligvis fremhævet disse i vores indbygningskøleskab bedst i test, så du netop hurtigt kan danne dig et godt overblik.

Som noget lidt særligt bør du faktisk være opmærksom på størrelsen allerede fra start. Da det netop handler om et køleskab, som skal bygges ind i køkkenskabene eller under bordpladen, så er det vigtigt at sikre, at størrelsen netop passer ind i køkkenet.

Du kan i samme omgang også holde øje med kapaciteten, for den er nemlig også ret vigtig: Der skal jo være den nødvendige plads til madvarer, drikkevarer og eventuelle snacks. Det handler i høj grad om, hvor mange der er i husstanden, hvor den større familie naturligvis ofte vil have behov for et større køleskab, så der netop er plads til det hele.

Ekstra funktioner

Det bliver lidt mere spændende, når man begynder at kigge på de ekstra funktioner, som køleskabet tilbyder. For det er her, du begynder at se alle de smarte fordele, du kan få, og du begynder måske allerede at tænke over, hvordan disse ting kan være med til at gøre din dagligdag en smule nemmere. Der er naturligvis mange forskellige funktioner at vælge mellem, og nærmest alle køleskabe har deres helt egne systemer. Vi har fremhævet de forskellige funktioner her i vores indbygningskøleskab bedst i test, så du netop kan danne dig et godt overblik over, hvad der faktisk tilbydes.

Du bør derfor bruge dette overblik og vurdere hvilke funktioner, der netop vil give dig en fordel, og derefter skal du se på de modeller, som netop tilbyder dette – eller noget tilsvarende.

Design og pris

Man bør naturligvis også holde øje med designet. Der er tale om et køleskab indbygget i skab, men som stadig er synligt i køkkenet, og det kan derfor være en fordel at vælge noget, som netop passer perfekt ind, eller som bare generelt ser flot ud. Det hele bliver nemlig lidt bedre af, at det æstetiske bare spiller.

Prisen skal du naturligvis også holde lidt øje med, når du udvælger et køleskab – det skal jo gerne passe ind i budgettet. Du bør dog huske, at køleskabe er designet til at holde i mange år, og der er derfor tale om en langtidsinvestering; du bør derfor kunne retfærdiggøre et lidt højere budget.

FAQ

Hvad er et indbygget køleskab?

Et indbygget køleskab er et køleskab, som er bygget direkte ind i køkkenets skabe og design. Det tager derfor enten pladsen fra et normalt køkkenskab eller bygges ind under en bordplade, så det netop kommer til at hænge sammen med resten af køkkenet.

Hvad er forskellen på fritstående og integreret køleskab?

Et fritstående køleskab kan stå for sig selv, og et integreret køleskab er bygget ind i køkkenet, hvor det også dækkes med en låge. Det indbyggede køleskab er lidt en mellemting, som netop bygges ind, men beholder sin oprindelige forside.

Kan man integrere et fritstående køleskab?

Nej, som udgangspunkt ikke. Integrerede og indbyggede køleskab er designet med henblik på, at køleskabet netop skal være en del af skabene i køkkenet. De er derfor designet uden top, som gør dette meget nemmere, hvilket ikke er tilfældet for et fritstående køleskab.